Адвокати Савченко і Рубана домоглися відведення усіх суддів

Адвокати Савченко і Рубана домоглися відведення усіх суддів

Фото: УНІАН

В якому суді далі розглядатимуть справу - невідомо.

Колегія суддів Чернігівського районного суду задовольнила клопотання адвокатів народного депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Про це повідомляє Укрінформ.

Захисники обвинувачених клопотали про відведення суддів, заявивши, що при розподілі справи Савченко-Рубана у Чернігівському райсуді був недотриманий принцип імовірності.

За їхніми словами, система вибирала для розгляду справи трьох суддів із трьох наявних, які мають доступ до документів з державною таємницею. У день розподілу третій суддя перебував у відрядженні, тож до складу колегії у ручному режимі включили суддю, яке не має доступу до держтаємниці. Ця суддя ще до судового засідання взяла самовідвід, і на її місце пізніше призначили іншу представницю суду із доступом до таємниці.

"Заяву захисників... щодо відведення колегії суддів у складі Дмитра Криворученка, Світлани Майбороди та Лариси Хоменко задовольнити та звернутися до апеляційного суду Чернігівської області...", - оголосив рішення головуючий суддя Криворученко.

Тепер Чернігівський райсуд має передати матеріали справи до Чернігівського апеляційного суду для визначення підсудності. Якщо такого суду на території області не буде, матеріали направлять до Верховного суду, щоб той заново визначив територіальну підсудність справи.

Адвокати Савченко просять суд перевести її під домашній арешт

Адвокати Савченко просять суд перевести її під домашній арешт

Нагадаємо, раніше нардепа Надію Савченко звинуватили у змові з екс-керівником Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, затриманим на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. Переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.  

22 березня Верховна Рада зняла з Савченко недоторканність і схвалила притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців під арештом, а нардеп оголосила голодування.

10 квітня співробітники СБУ обшукали її квартиру. 17 квітня вона дала свідчення на поліграфі. 25 жовтня суд залишив чинним рішення щодо тримання Савченко під вартою.

5 грудня нардеп оголосила сухе голодування через "шантаж СБУ", а за п’ять днів її сестра Віра повідомила, що Надія Савченко перебуває у важкому стані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація