Адвокати Януковича вимагають допитати Штайнмаєра та ще понад сотню свідків у справі держзради

Адвокати Януковича вимагають допитати Штайнмаєра та ще понад сотню свідків у справі держзради

У списку зазначені колишні глави МЗС країн Європи.

Адвокати колишнього президента Віктора Януковича у справі щодо державної зради вимагають допитати 103 свідків, у тому числі колишніх міністрів закордонних справ Німеччини, Польщі та Франції Франка-Вальтера Штайнмаєра, Радослава Сікорського і Лорана Фабіуса, а також низку інших європейських посадовців.

Про це повідомляє "Інтерфакс". 

Захист президента-втікача зазначає, що зазначені екс-глави МЗС брали участь у підписанні Угоди про врегулювання кризи в Україні від 21 лютого 2014 року, тому можуть розповісти про обставини її підписання. 

Також адвокати Януковича вимагають допиту колишнього верховного представника ЄС з зовнішньої політики і безпеки Кетрін Ештон. Вона, як заявляють представники захисту, корисна тим, що контактувала з з тодішньою української опозицією, котра стала владною верхівкою України. 

Йдеться і про екс-главу МЗС Естонії Урмаса Паета. Його і Ештон хочуть допитати також у справі розстрілу активістів на Майдані.

"Ще в списку зазначено кілька десятків людей, які позначені як "жителі Криму". Ці люди, на думку адвокатів, можуть дати свідчення про обставини повернення після 20 лютого 2014 року до себе додому на півострів кримчан, які брали участь у мітингах в Києві", - також йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Віктор Янукович, перебуваючи на посаді президента України, за законом не мав права просити Росію про введення її військ до своєї країни. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація