Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні оголосила голодування

Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні оголосила голодування

Фото: zn.ua

Вона хоче привернути увагу до небезпеки згортання розслідувань убивств на Майдані.

Правоохоронці зупиняють роботу над провадженнями, пов’язаними зі смертями учасників Революції Гідності, а політикам це питання байдуже. Про це заявила адвокат родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Адвокат родин героїв Небесної сотні оголосила голодування просто в ефірі програми «Право на владу».

Адвокат родин героїв Небесної сотні оголосила голодування просто в ефірі програми «Право на владу». Правозахисниця Євгенія Закревська заявила: «З сьогоднішнього дня я не буду їсти, поки не ухвалять цю поправку, не створять управління і не переведуть туди цих слідчих. Я вам це обіцяю». Вона вимагає змін до закону, які розблокують розслідування справ Майдану. За її словами, нині очільник ДБР Роман Труба створив фейкове управління у ДБР, яке нібито буде цим займатись. А після цього, на думку адвоката, всі планують забути про ці справи.

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 21 листопада 2019 р.

Юристку обурило те, що Верховна Рада не знайшла часу проголосувати 318-ту поправку до закону про Державне бюро розслідувань, без якої справи Майдану є заблокованими, бо слідчі прокуратури, які кілька років працювали над ними, не можуть перейти до ДБР і продовжити роботу в новій структурі. На думку Закревської, загроза припинення слідства та сам судовий процес над підозрюваними в убивствах "беркутівцями" не цікаві ні політикам, ні журналістам – про це згадують лише в річницю початку Євромайдану в листопаді та в роковини масових розстрілів у лютому.

Щоби привернути увагу політиків і добитися голосування поправки у Верховній Раді, адвокатка заявила про початок голодування. "З сьогоднішнього дня, з того дня, в який зупинилося це розслідування, я не буду їсти до того моменту, поки не приймуть цю поправку, не створять це управління і не переведуть туди цих слідчих. Я вам це обіцяю", - заявила Закревська. На її думку, парламент не дійшов до голосування поправки через байдужість. "Усім все одно", - вважає юристка.

Вона уточнила, що в разі скликання позачергового засідання парламент може розглянути цю поправку ще в листопаді. Однак у звичному графіку роботи в депутатів Ради можуть дійти руки до цього питання не раніше 3 грудня. "Якщо це буде 3 грудня, то це навіть корисно для здоров’я. Тобто немає ніякої проблеми. А я впевнена, що сьогодні ми поговорили, а завтра всі про це забувають. Так відбувається всі шість років. Я не хочу, щоби так було", - підсумувала Закревська.

Вшанування полеглих та віче на Майдані: як у столиці відзначили День Гідності та Свободи

Вшанування полеглих та віче на Майдані: як у столиці відзначили День Гідності та Свободи

Повʼязані теми:

Наступна публікація