Афонські монахи в Києві порадили молитися за припинення війни в Україні

Афонські монахи в Києві порадили молитися за припинення війни в Україні

Ченці кажуть, що молитва має велику силу, часто неусвідомлену сучасною людиною.

Афонські ченці відвідали Київ і прочитали лекцію у Відкритому православному університеті Святої Софії. Гостями української столиці стали ієромонахи Хризостом та Паісій з одного з найдавніших монастирів Святої Гори – Кутлумуш, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Лекція відбувалася у у митрополичих палатах Софії Київської, а транслював її сайт ТСН.ua. Монахам ставили питання по телефону і через інтернет. Віряни цікавилися життям на Афоні, а також хотіли почути думку гостей про те, коли в Україні закінчиться війна. "Це залежить від нашої молтитви. Ми, зі свого боку, ревно молимося за мир. Молитва має велику силу, вона може зрушити гори. Якщо ми молимося, якщо ми любимо Бога, ми можемо розв'язати багато проблем. Просто повірте і робіть це", - запевнив один із ченців.

Історичний візит: українці отримали змогу поспілкуватись з ченцями з Афону

Історичний візит: українці отримали змогу поспілкуватись з ченцями з Афону

Монахи слухали запитання про розкішне життя деяких українських священиків і дивувалися – на їх думку, так жити є великою помилкою. На Афоні у ченця з приватної власності хіба що одяг, який на ньому, та Біблія. Українську землю гості зі Святої Гори назвали благословенною, а ректор університету отець Георгій Коваленко висловив сподівання, що такі візити стануть доброю традицією. "Нам варто багато чого брати і з грецької церкви, і безпосередньо з Афону. Треба спілкуватися, бо якраз це спілкування відкриває таланти кожного", - розмірковує він.

Торік у Софії Київській відбулася перша зустріч ченців зі знаменитої гори Афон із слухачами Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості. Невеличка зала не змогла розмістити усіх бажаючих. Українські православні священики кажуть, що Афон духовно споріднений з Україною. І там, і тут, служать один чин літургії, читають ті самі молитви – тільки різними мовами. Ключова різниця: Афон має неперервну духовну традицію, а в Україні за радянської влади монашество занепало.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація