Африканська чума: в одному із міст на Одещині оголошено карантин

Африканська чума: в одному із міст на Одещині оголошено карантин

Фото: Reuters

Також там почнуть діяти спеціальні карантинні пости Нацполіції та Нацгвардії.

У місті Ізмаїл в Одеській області було оголошено карантин через виявлення в одному із домогосподарств африканської чуми свиней.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко.

"Зараз ми повинні терміново вживати заходів із локалізації спалаху, і зробити це потрібно протягом трьох-чотирьох днів, щоб не дати хворобі поширитися далі. У зв'язку з оголошеним в Ізмаїлі карантином передбачається знищення всіх свиней в місті безкровним методом з подальшою утилізацією тушок шляхом спалювання на Некрасівському полігоні", - заявив він.

Уважаемые измаильчане! Сегодня в 11 часов на заседании противоэпизоотической комиссии был обнародован факт, что 24 июня...

Опубліковано Андреєм Абрамченком Вівторок, 26 червня 2018 р.

За його словами, всім власникам будуть компенсовані збитки, а також буде введено заборону на власноручне знищення свиней у приватних домогосподарствах.

Зазначається, що через карантин реалізація в місті м’ясної продукції відбуватиметься виключно на підставі документів, які підтверджуватимуть виготовлення м’яса не в карантинній зоні. Також буде встановлено моніторинг цін на м’ясо в місцевих супермаркетах та ринках для запобігання їхньому необґрунтованому зростанню.  У місті діятимуть спеціальні карантинні пости Нацполіції та Нацгвардії з метою недопущення вивезення та ввезення свиней.

Нагадаємо, наприкінці травня у Київській та Тернопільській областях зафіксували чергові випадки африканської чуми свиней.

Через спалах африканської чуми свиней у Бердичеві оголосили карантин

Через спалах африканської чуми свиней у Бердичеві оголосили карантин

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація