Ахтем Сеітаблаєв: "Кіборги" – це фільм про мир, який створюється під час війни"

Ахтем Сеітаблаєв: "Кіборги" – це фільм про мир, який створюється під час війни"

Для зйомок фільму "Кіборги" під Києвом був відтворений інтер’єр Донецького аеропорту.

6 грудня, в День Збройних сил України,  в кінотеатрах відбудеться прем’єра повнометражного фільму "Кіборги" режисера Ахтема Сеітаблаєва. Цими подробицями актор та зірка "Танців з зірками" поділився в прямому ефірі з глядачами "Сніданку. Вихідний".

Художником-постановником стрічки виступив Шевкет Сейдаметов. Спеціально для знімань "Кіборгів" неподалік Києва відтворили п’яту частину інтер’єрів Донецького аеропорту, а кадри боїв на злітній смузі відзняли в Чернігові, де було побудовано фасад вже знищеної будівлі летовища.

Як зазначив Ахтем Сеітаблаєв, знімання фільму розпочались у лютому, а сценарій "Кіборгів" побудований винятково на реальних подіях.

"Сценарій фільму написаний видатним українським драматургом Наталкою Ворожбит за участі декого з тих, кого ми зараз називаємо кіборгами, а саме Євгена Жукова, Андрія Шараскіна, Олександра Тріпака та багатьох інших. Хлопці щодня приїжджали до нас на зйомки, за що я їм дуже вдячний. Присутність справжніх кіборгів на знімальному майданчику стала дуже гарною мотивацією для акторів, які виконували їхні ролі", - розповів режисер.

У двогодинній стрічці творча група намагалась вмістити всі 242 дні оборони Донецького аеропорту. Саме обмеженість в часі змусила команду скомпілювати деякі характери героїв, щоб краще передати події тих складних днів. За словами режисера, за кожним героєм на екрані стоїть реальний воїн, який захищав Донецький аеропорт в буремному 2014 році.

"Кіборги – це не трагедія, це життєствердний фільм про мир, який народжується під час війни. У стрічці  буде багато гумору та надії", – коментує Ахтем Сеітаблаєв.

До речі, саундртеком до фільму стала пісня "Океану Ельзи" "Не твоя війна".

В ефірі "Сніданку. Вихідний" актор також розповів про свою участь в легендарному шоу "Танці з зірками" та поділився, чому свою партнерку Олену Шоптенко називає по батькові. "В першу чергу, кожен танець – це новий виклик, і готуватись до нього потрібно як вперше, тим більше, моя партнерка ніколи не ставить перед нами легких задач. Із дня знайомства ми називаємо одне одного на імя та по батькові, я лиш не знаю, як їй моє вдається вимовляти".

Ахтем Сеітаблаєв мужньо приховував те, що під час виконання сальси в прямому ефірі шоу він травмувався, і лише його партнерка помітила, що актор не може вільно виконувати рухи: "Під час виступу адреналін зашкалював, тому я спочатку навіть не відчув, що травмувався. Завдяки медикам я зміг вийти на паркет наступного тижня та виконати ще одне завдання від продюсерів - фьюжн під пісню "Люди".

Довідка: фільм "Кіборги" - повнометражна стрічка режисера Ахтема Сеітаблаєва про українських військових, які 242 дні захищали Донецький аеропорт під час напружених боїв 2014 року. Прем’єра фільму відбудеться 6 грудня 2017 року в кінотеатрах, після чого показ стрічки заплановано на телеканалі "1+1".

Наступна публікація