Активісти "Хто замовив Катю Гандзюк?" зберуться на всеукраїнську акцію перед інавгурацією

Активісти "Хто замовив Катю Гандзюк?" зберуться на всеукраїнську акцію перед інавгурацією

Фото: ТСН.ua

Учасники вимагатимуть розслідувати вбивство.

Активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" збираються провести всеукраїнську акцію перед інавгурацією президента.

Про це повідомили на сторінці у Facebook організації.

За словами активістів, мітинг має відбутися 18 травня, і вони вимагатимуть розслідувати справу та покарати винних у вбивстві Катерини Гандзюк.

"Акція відбудеться 18 травня, у суботу. Так, можливо, це буде день перед інавгурацією нового обраного президента України. І ви правильно розумієте, що це не збіг", - йдеться в дописі.

Вони просять всіх небайдужих українців вийти на площі своїх міст опівдні суботи та "поставити запитання до СБУ і ГПУ, які вже 9 місяців ведуть розслідування".

"Поставити це питання і до нового обраного президента Володимира Зеленського та його майбутньої адміністрації, що зараз формується. Ми закликаємо вийти на площі всіх, хто не готовий миритися зі спробами силових відомств злити та зам'яти справу про замовне вбивство, організоване політиками на найвищих державних посадах", - зазначається у повідомленні.

УКРАЇНА ПИТАЄ: ХТО ЗАМОВИВ КАТЮ ГАНДЗЮК ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ 18 ТРАВНЯ Оголошуємо Всеукраїнску акцію Україна питає: Хто...

Опубліковано Хто замовив Катю Гандзюк? Понеділок, 13 травня 2019 р.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла. Від отриманих опіків Катерина померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

У справі Гандзюк правоохоронці спочатку затримали п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців. Організатори спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook, активісти, а також Telegram-канал The Newsroom оприлюднили власні результати розслідування з посиланням на власні джерела, у яких назвали посередником між замовником вбивства та організатором помічника нардепа Паламарчука Ігоря Павловського. Своєю чергою, Паламарчук спростував всі звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк. Разом з цим він звільнив Павловського, аби "уникнути тиску на слідство". У середині листопада суд заарештував Павловського без альтернативи застави.

Крім цього, прокуратура оголосила підозру у цій справі Олексію Левіну на прізвисько "Москаль-молодший". Левін був засуджений за організацію вбивств та розбійних нападів у Херсонській області на водіїв на автомагістралях. Після перших затримань він втік з України. Повідомлялося про те, що Левіна пов'язують з головою Херсонської облради, партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером, партійцем "Блоку Петра Порошенка" Андрієм Гордєєвим та заступником Гордєєва - Євгеном Рищуком. Останній вирішив подати заяву про тимчасове відсторонення від посади на час розслідування резонансної справи.

Уранці 11 лютого Генеральна прокуратура України оголосила підозру очільнику Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, якого перед тим виключили з партії "Батьківщина". Його звинувачують у безпосередньому замовленні вбивства Гандзюк. За даними прокуратури, Мангер звернувся до посередників Левіна та Павловського. Павловський, своєю чергою, знайшов організатора вбивства Торбіна. Мангер міг дати не менше 10 тисяч гривень для купівлі техніки, а також узгодив суму винагороди у розмірі 5600 доларів. Суд, який тривав понад 3 дні, обрав Мангеру запобіжний захід - тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2,5 мільйона гривень. На наступний день заставу було внесено і Мангер повернувся до роботи в Херсонській облраді. Згодом суд відсторонив Мангера з посади очільника Херсонської облради. 

Будинок Луценка пікетували півсотні активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк"

Будинок Луценка пікетували півсотні активістів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк"

Повʼязані теми:

Наступна публікація