Алла Мазур подала ідею, як підготуватися до повернення дистанційної освіти

Алла Мазур подала ідею, як підготуватися до повернення дистанційної освіти

Фото: facebook.com/1plus1.AllaMazur

На її думку, без бізнесу не обійтися.

Ведуча "ТСН.Тиждень" Алла Мазур висловилася проти підписання петиції щодо заборони дистанційної освіти в України. Ведуча припускає, що до вересня 2020 року Україну може накрити друга хвиля зараження COVID-19 і Міністерство освіти і науки України має вчасно переглянути свої положення щодо дистанційної освіти. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook 

Мазур виховує 12-річного сина Артема і на власному досвіді переконалася, що освіта України не була готова до дистанційного режиму у зв’язку з пандемією коронавірусу. Ведуча приєднується до всіх батьків, що переймаються навчанням своїх дітей, які під час навчального процесу в умовах карантину не отримали належного рівня знань.

Ведуча 1+1 звертає увагу, щоб дистанційне навчання було якісним та ефективним, МОН та Мінцифри України необхідно ухвалити термінові кроки до початку вересня. Серед розповсюджених проблем: відсутність Інтернету. Без інтернету і відповідних гаджетів ідея дистанційної освіти може провалитися.

Торік без Інтернету залишались близько 700 українських шкіл. У Міністерстві освіти наголошують, що вони працюють над цим питанням. На думку ведучої, варто підключати бізнес України і шукати для них мотивацію допомагати освіті. Наприклад, знизити податки за діджиталізацію цілого регіону або надати інші важливі преференції.

"У кожного школяра та і вчителя має бути доступ до Інтернету і відповідний гаджет! Я переконалася, що дистанційна освіта може бути ефективною тільки в режимі діалогу. Скільки завгодно можна записувати показових уроків, але дитині треба, щоб з нею поговорили. І пояснили ще раз, якщо не зрозуміла. Вчителям потрібні методички таких уроків", - зазначає Мазур.

Ось мої висновки після ZOOM-уроків сина. Він має бути не коротшим, ніж 45 хв. Але й не довшим, бо діти згасають. Перші 10: обов'язкове обговорення домашнього завдання. Бо якщо дитина не чує реакції на зроблену роботу, у неї запитання: а нащо я буду старатися, все-одно ніхто уваги не звертає). Наступні 20 хв. - пояснення нової теми. Вчителем! Далі - обов'язкові 10 хв. діалогу по ній: щоб почути голоси і відповідь хоч частини класу. І фінальні 5 хв. - пояснення наступного домашнього завдання. І Максимально доброзичливий голос вчителя!

вважає Алла. 

Також ведуча закликає звернути увагу на діток з особливими освітніми потребами. Крім якісного Інтернет-підключення і гаджетів для навчання, їм необхідні додаткові консультації онлайн. Це важливий пункт, який має бути передбачений у навчальних методичках.

Нагадаємо, раніше Мазур показала підрослого сина і пригадала свято першого дзвінка

Повʼязані теми:

Наступна публікація