Американка і українка: сестри з інтернату на Донбасі знайшли одна одну через 10 років розлуки

Американка і українка: сестри з інтернату на Донбасі знайшли одна одну через 10 років розлуки

Щемлива історія двох родичок має багатообіцяюче продовження.

Сестри, які живуть на різних континентах, прагнуть знайти матір, котра покинула їх 23 роки тому. Щоб дізнатися бодай щось про колись найріднішу людину українка Тетяна та американка Джулія залучили приватних детективів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

До 13 років Джулія була Юлією Кулініч, а тепер їй 26 і вона живе в Америці. Вона важко розмовляє рідною мовою, але добре пам’ятає своє дитинство у сиротинці на Донеччині. Прийомні батьки Джон та Леслі вивезли Юлю з України підлітком. Серед дитячих скарбів досі зберігся невідправлений лист до рідної мами, яку дівчина навіть не пам’ятає.

Сімейний детектив: дві сестри мріють знайти матір після 23 років розлуки

Сімейний детектив: дві сестри мріють знайти матір після 23 років розлуки

В інтернаті будь-яка інформація про її родину не розголошувалася, а дівчинка таємницю розкрила сама: у 10 років побачила папку зі своїм прізвищем і прочитала, що в неї є старша сестра Таня, яка живе в іншому інтернаті на Донбасі. Сестер, попри заборону, чомусь розлучили. "Моя вихователька Галина – я її дуже любила. Вона була неймовірною вихователькою. Я кажу їй: у мене є сестра, будь ласка, купіть мені марку! Вона купила мені марку, ми написали листа моїй сестрі, це був мій перший лист до сестри", - розповіла Джулія.

Тані Кулініч зараз 30, вона має 6-річного сина, якого виховує сама. Працює нянею у дитсадку, живе в Маріуполі. Згадує, що 2005-го вже була повнолітньою і сама дала дозвіл на те, щоб молодшу сестру забрали в Америку. Після цього сестри втратили зв'язок майже на 10 років, а вдруге Юля-Джулія розшукала Таню, коли на Донбасі почалася війна. І буквально взяла над старшою сестрою опіку: знімає квартиру в Маріуполі, дає гроші на життя та щоліта прилітає в гості. Водночас таємне минуле мучить їх обох – разом дівчата вирішили знайти свою матір після того, як 23 роки тому вона їх покинула.

Джулія через Інтернет знайшла в Києві міжнародну асоціацію розслідувачів та експертів з кризових ситуацій і відправила їм лист з проханням знайти маму. Розслідування стало для детективів сенсаційним – його називають унікальним випадком. Продовження цієї історії дивіться у вечірньому випуску ТСН у середу, 15 серпня.

Кореспондент ТСН Валентина Мудрик

Повʼязані теми:

Наступна публікація