Американська зброя може зупинити війну на Донбасі - The Washington Post

Американська зброя може зупинити війну на Донбасі - The Washington Post

Фото: Reuters

Як пише видання, перед США й Європою стоїть завдання припинити військовий конфлікт в Україні вже зараз.

Перед США й Європою стоїть завдання припинити військовий конфлікт в Україні вже зараз - WP. / Фото: Reuters
Вісім колишніх високопоставлених американських чиновників представили доповідь, в якій спробували переконати президента США Барака Обаму в необхідності почати постачання зброї в Україну.

В адміністрації Обами до цієї ідеї ставляться з обережністю, зазначаючи, що мають намір вирішити конфлікт дипломатичним шляхом.

Однак, як пише The Washington Post у своїй редакційній статті, поставки зброї в Україну - очевидний шлях для припинення конфлікту на Донбасі й стримування Росії від дій на Сході України.

У доповіді, авторами якої, у числі інших, є колишній представник США в НАТО Іво Даалдер і колишній заступник помічника міністра оборони Мішель Флурной, йдеться, що Штати повинні надати Україні військову допомогу на три мільярди доларів за три роки.

"Надання допомоги Україні для того, щоб вона могла атакувати і захищати себе, не суперечить пошуку мирного, політичного вирішення конфлікту. Вона необхідна для досягнення цієї мети", - переконують автори доповіді, звертаючись до Обами.

Водночас автори The Washington Post повністю згодні з висновками експертів. Як пише газета, економічні заходи впливу на Росію можуть вплинути на неї в довгостроковій перспективі.

Однак, як зазначається у статті, перед США й Європою стоїть завдання припинити військовий конфлікт в Україні вже зараз. "Очевидний крок - пряма військова допомога українській армії", - пише газета.

Крім того, автори колонки критикують Білий дім і європейських політиків за нерішучість в українському питанні. "Барак Обама протягом всього часу, що триває конфлікт в Україні, пропонує Путіну "відкотити" ситуацію, вважаючи, що Кремль намагається зберегти лояльність Заходу".

"Але зараз вже очевидно, що такої мети у Путіна немає. Він намагається перемогти в тому, що він вважає війною з НАТО, і перевернути з ніг на голову порядок, що встановився в Європі після "холодної війни". Він зупиниться, тільки якщо витрати для його режиму різко зростуть - причому швидко", - йдеться в статті.

Як повідомлялося раніше, Обама планує ще більше натиснути на Росію. За його словами, на додаток до санкцій проти РФ, США підтримуватиме Україну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація