АМКУ викрив Адміністрацією морських портів у надмірних зборах з суден

АМКУ викрив Адміністрацією морських портів у надмірних зборах з суден

Фото: УНІАН

З АМП стягнено штраф у розмірі 5,5 млн грн.

Антимонопольний комітет визнав неправомірним стягнення додаткових коштів з суден Адміністрацією морських портів України та наклав штраф у розмірі 5,5 млн грн.

Про це голова АМКУ Юрій Терентьєв написав у своєму Facebook.

Окрім корабельного збору, Адміністрація морських портів у 2017-2018 роках стягувала з суден, які заходили до українських портів, додаткові кошти. Зокрема, за послуги з оформлення приходу суден в порт, за послуги з оформлення виходу суден з порту, за послуги з перевірки суден на відповідність вимогам Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів.

За словами Терентьєва, Антимонопольний комітет встановив, що ці додаткові збори насправді входили в корабельний збір. Адміністрація морських портів не мала підстав для стягнення таких коштів.

"Рішенням адміністративної колегії АМКУ згадані дії Адміністрації морських портів України визнано порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем", повідомив глава АМКУ.

Як повідомлялося раніше, 22 листопада Генпрокуратура та Служба безпеки провели обшуки низку обшуків в Одесі, зокрема на території Одеського морського порту та Одеській філії ДП "Адміністрація морських портів України" через оборудку на 55 млн гривень.

Генпрокуратура та СБУ здійснили обшуки в аеропорту Одеси у справі відмивання коштів

Генпрокуратура та СБУ здійснили обшуки в аеропорту Одеси у справі відмивання коштів

Повʼязані теми:

Наступна публікація