АМКУ відреагував на можливість підвищення ціни на рідкий хлор

АМКУ відреагував на можливість підвищення ціни на рідкий хлор

Фото: УНІАН

Антимонопольний комітет України не є ціновим регулятором "ДніпроАзот".

Антимонопольний комітет України вважає вимоги підприємства "ДніпроАзот" щодо підвищення ціни на продукцію є безпідставними. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Там наголосили, що, згідно з чинним законодавством, не впливають на цінову політику, адже не є ціновим регулятором.

"Ціни на хлор рідкий є вільними та визначаються суб’єктом господарювання самостійно. Твердження Товариства про те, що ціни, за якими АТ "ДніпроАзот" реалізовувало і планувало реалізовувати хлор, є суттєво нижчими за ринкові через зарегульованість галузі і неефективне втручання держави у господарську діяльність, не ґрунтуються на чинному законодавстві", - наголосили в АМКУ.

При цьому припинення виробництва або реалізації рідкого хлору може свідчити про порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції. 

У Комітеті також вказали, що посилання "ДніпроАзоту" на посередників, що постачають хлор рідкий водоканалам за цінами, значно вищими за відпускні ціни є безпідставними.

"Законом України "Про публічні закупівлі" не обмежено право АТ "Дніпроазот" виступати самостійним учасником у процедурах закупівель підприємствами централізованого водопостачання хлору рідкого та пропонувати таку ціну товару, яку підприємство вважає справедливою та економічно обґрунтованою", - йдеться у заяві.

Таким чином, звернення підприємства не задовільнили. Заяву розглядали у терміновому режимі.

Раніше повідомлялось, що український виробник рідкого хлору "ДніпроАзот" готовий відновити виробництво, за умови підвищення цін на продукцію. Рідкий хлор постачають водоканалам країни і використовують для знезараження питної води та водовідведення стічних вод. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація