Amnesty International розпочала безстрокову акцію з вимогою звільнити Сенцова та Кольченка

Amnesty International розпочала безстрокову акцію з вимогою звільнити Сенцова та Кольченка

Фото: Reuters

Активісти закликають посилити тиск на російську владу.

Amnesty International в Україні розпочала нову безстрокову акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Про це повідомляється на сайті організації.

"Активісти Amnesty International в Україні закликають посилити тиск на владу Росії та добитись звільнення Олега Сенцова та Олександра Кольченка", - йдеться у повідомленні.

Активісти закликають писати листи до ув'язнених в Росії українців. Директорка Amnesty International в Україні Оксана Покальчук зазначає, що підтримка громадськості допомогла звільнити Геннадія Афанасьєва, і має посприяти поверненню Сенцова з Кольченком. Тим більш, що 13 липня Сенцову виповниться 30 років.

"Листи, які надійдуть, стануть не лише підтримкою для несправделиво ув'язнених українців, але покажуть владі Росії, що про Сенцова та Кольченка пам'ятають, що їхнього звільнення вимагають тисячі людей", - кажуть у Amnesty International.

Аби написати лист в'язням, потрібно заповнити онлайн-форму, вони будуть роздруковані та надіслані адресатам.

Нагадаємо, ростовський суд виніс вирок українському режисеру Олегу Сенцову - 20 років за ґратами. Активіста Олександра Кольченко засудили до десяти років ув'язнення. Українців звинуватили у плануванні терактів у окупованому росіянами Криму.

Сестра Сенцова відмовилася від російського громадянства

Сестра Сенцова відмовилася від російського громадянства

Повʼязані теми:

Наступна публікація