Ан-12 не мав сідати у Львові: Садовий розповів подробиці авіатрощі та загибелі пасажирів

Ан-12 не мав сідати у Львові: Садовий розповів подробиці авіатрощі та загибелі пасажирів

Фото: Управління ДСНС України у Львівській області

Поблизу місця аварії - житлові будинки.

Транспортний літак Ан-12, який зазнав аварії біля Львова, не мав сідати у місті – кінцевою точкою його маршруту був Стамбул.

Про це заявив мер Львова Андрій Садовий, передає пресслужба Львівської міськради.

"Фактично, важко зрозуміти, чому це сталося, тому що він не мав сідати у Львові. Він не мав дозаправлятись у Львові. Він запросив екстрену можливість дозаправитися і просто не дотягнув до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів. Тут поблизу житлові будинки, тож якби він впав туди — була би катастрофа", - сказав Садовий.

Так, літак летів із іспанського Віго до турецького Стамбула та хотів приземлитись у львівському аеропорту на дозаправку.

"Кабіна повністю зрізана, все порозкидувано. Вантаж, який був у літаку, задавив людей, які там перебували. Тому шансів ще когось знайти… Це дуже складно. Кажуть про восьмох членів екіпажу. Трьох фактично врятували. Щодо інших поки ніякої позитивної інформації немає. Але багато фрагментів тіл розкидано біля самого літака", - додав мер.

Нагадаємо, 4 жовтня о 7 ранку транспортний літак Ан-12 поблизу міста Львів здійснив аварійне приземлення.

В результаті аварії п'ятеро пасажирів літака загинули, троє отримали важкі травми, їх доправили до 8 лікарні міста Львів. Розглядається дві причини аварії: закінчення пального та помилка пілота.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження через аварію. Пізніше стали відомі імена загиблих. Всі потерпілі з численними травмами у лікарні, медики борються за їхні життя.

Власні джерела ТСН повідомляють, що попередньо літак впав через перевантаження. Крім того, місце аварії літака зняли з дрона.

ТСН.ua зібрав найголовніше про ранкову аварію транспортного літака.

Падіння літака під Львовом: в якому стані потерпілі

Падіння літака під Львовом: в якому стані потерпілі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація