Ан-132 зачарував крутими віражами глядачів авіашоу в Індії

Ан-132 зачарував крутими віражами глядачів авіашоу в Індії

Фото: ДП "Антонов"

В "Антонові" сподіваються, що вдала демонстрація допоможе укласти вигідні контракти.

В Індії на виставці повітряних досягнень український транспортний літак Ан-132 продемонстрував елементи складного пілотажу, на які здатні зазвичай лише спортивні чи військові літаки. Це були бойовий розворот, "гірки" та "бочки", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Авіашоу розпочалося з жахливої аварії – у переддень виставки під час тренувань у небі зіштовхнулися два літаки місцевої пілотажної групи. Двоє пілотів встигли катапультуватися, один – ні. Після наради організатори вирішили-таки авіа-шоу розпочинати.

Український транспортник продемонстрував трюки, на які здатні лиш спортивні чи військові літаки

Український транспортник продемонстрував трюки, на які здатні лиш спортивні чи військові літаки

На ньому Ан-132 виділили 7 хвилин. За цей час літак забирається на гірку, звалюється в круте піке, робить "бочку", потім іще одну та демонструє фірмову "антонівську" посадку по неймовірно крутій глісаді. "Ми раді, що ми впоралися, немає жодних проблем, і в нас відчуття добрі", - каже пілот-випробувач ДП "Антонов" Богдан Загорулько.

Задоволений польотом і президент "Антонова", бо це для нього не просто шоу – Україна демонструє індусам, як потенційним замовникам, можливості нової машини. "Може зацікавити індійський ринок за рахунок своїх характеристик. Не виключено, що частина виробництва цього літака, якщо буде серійне виробництво, може розташовуватися в Індії", - пояснив Олександр Донець.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація