Антикорупційний суд заочно заарештував скандального суддю часів Януковича

Антикорупційний суд заочно заарештував скандального суддю часів Януковича

Фото: УНІАН

Суддю підозрюють у вчинені низки злочинів.

Вищий антикорупційний суд заочно арештував скандального ексголову Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Про це 12 вересня пише Слідство.Інфо.

Колишнього голову суду підозрюють в пособництві й винесенні неправосудних рішень, майнових і корупційних злочинах, створенні й керівництві злочинною організацією, втручанні в діяльність судових органів й незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду, одержанні хабара та відмиванні коштів.

За словами прокурора Олега Багнюка, українські правоохоронці звернулися до австрійських колег щодо видачі Татькова. Прокурор стверджує, що ексголова суду відмовився від спрощеної процедури видачі, коли його могли екстрадувати без будь-яких запобіжних заходів. Тому єдиною можливістю для екстрадиції є заочний арешт.

Як стверджує адвокат судді Павло Попков, Татьков лікується за кордоном, про що нібито свідчать численні довідки німецьких й австрійських клінік. Він заперечував проти заочного арешту ексголови суду.

Захист Татькова має п’ять днів на оскарження рішення антикорупційного суду.

Як повідомлялося раніше, за часів президенства Віктора Януковича суддя Татьяков очолював Вищий господарський суд України. У вересні 2016 року Верховна Рада проголосувала за звільнення 26 служителів Феміди.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков та його заступник Артур Ємельянов від 2011 до 2014 року майже 7 тисяч разів втрутилися в автоматизовану систему розподілу справ. Їм оголосили про підозру. Як наслідок, Татьков втік за кордон від кримінальної відповідальності в Україні. Екссуддя попросив політичного притулку в Австрії.

В Україні розпочинає роботу Антикорупційний суд: коли чекати перших вироків

В Україні розпочинає роботу Антикорупційний суд: коли чекати перших вироків

Повʼязані теми:

Наступна публікація