"Київський бронетанковий завод" відправляв на фронт БТРи з неякісною обшивкою

"Київський бронетанковий завод" відправляв на фронт БТРи з неякісною обшивкою

Фото: УНІАН

НАБУ вважає, що 57 млн грн витрачено на неякісну сталь.

Національне антикорупційне бюро підозрює, що посадовці ДП "Київський бронетанковий завод" замість заявленої якісної бельгійської сталі закупили неякісну вітчизняну, що має низьку кулестійкість та створює реальну загрозу життю та здоров’ю військовослужбовців.

Як зазначається в ухвалі Солом’янського райсуду Києва, у листопаді 2015 року Міноборони уклало з КБТЗ угоду про постачання армії модернізованих бронетранспортерів БТР-3ДА. Досудове розслідування встановило, що протягом двох наступних років держпідприємство витратило на закупівлю сталі марки ATI500AR для корпусів БТРів 57,12 млн грн. Тоді як під час випробовувань представлені броньові деталі було виготовлено зі матеріалу іншої марки - HB500MOD, виробництва Бельгії.

НАБУ вважає закуплену сталь неякісною. Її виготовив ТОВ Лозівський ковально-механічний завод. Це є напівпродукт – незагартована сталь з іншими фізико-хімічними характеристиками без гарантій за механічними властивостями. Що робить її менш кулестійкою та загрожує життю військовослужбовців.

Продала держпідприємству матеріали фірма "Альфа Техно Імпорт", яку раніше поліція вже підозрювала в зловживанні довірою. 2012 року вона отримала від ДП "Антонов" 1,45 млн грн за поставку запчастин до автокранів, які так і не були надані. Остання інформація стосовно цієї кримінальній справи в судовому реєстрі датується кінцем 2014 року.

Нагадаємо, що днями у Києві вперше був представлений вітчизняний 3D оглядовий локатор 80К6Т, завдяки якому військові матимуть змогу бачити повітряні об‘єкти на відстані до 500 км, на всіх висотах, від 0 до понад 40 км. 

Волонтери з Львівщини у зоні АТО обшивають БТРи захистними екранами

Волонтери з Львівщини у зоні АТО обшивають БТРи захистними екранами

Повʼязані теми:

Наступна публікація