Апеляційний суд Києва дозволив затримати скандального екс-суддю Кірєєва

Апеляційний суд Києва дозволив затримати скандального екс-суддю Кірєєва

Фото: УНІАН

Оголошеному в розшук втікачу хочуть обрати запобіжний захід.

Апеляційний суд міста Києва дозволив затримати колишнього суддю столичного Печерського райсуду Родіона Кірєєва для обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомила прес-служба суду.

Як зазначається, судді задовольнили скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Деснянського районного суду Києва від 5 липня 2017 року щодо відмови у задоволенні клопотання Головного слідчого управління ГПУ про надання дозволу на затримання Кірєєва.

"Постановити нову ухвалу, якою клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах першого слідчого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ про надання дозволу на затримання підозрюваного Кірєєва Р.В. з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – задовольнити", - йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про звільнення Кірєєва. Згідно з рішенням Вищої ради юстиції, суддя під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, допустивши свавільне та незаконне позбавлення її волі.

Іще в лютому 2015 року Верховна Рада дала дозвіл на арешт скандального судді Кірєєва. За відповідне рішення проголосували 297 народних обранців. З літа 2014 року Генпрокуратура розшукує скандального суддю Кірєєва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація