Апеляційний суд відмовився арештувати одного з нападників на Найєма

Апеляційний суд відмовився арештувати одного з нападників на Найєма

Фото: kiev.informator.ua

Ахмед Саітов і надалі перебуватиме під нічним домашнім арештом.

Апеляційний суд Києва відмовився змінити запобіжний захід одному з нападників на народного депутата Мустафу Найєма Ахмеду Саітову.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив брат депутата Масі Найєм.

Наразі Ахмед Саітов перебуває під нічним домашнім арештом, тоді як прокуратура клопотала про тримання його під вартою у СІЗО.

"Запобіжний захід громадянину України Саітову Ахмеду Абубакаровичу – підозрюваному за ч.2 ст.296., залишили без змін", - повідомив Масі Найєм.

За його словами, під час засідання підозрюваний заявив, що не притягувався до адміністративної відповідальності. "Час покаже, чи це відповідає дійсності", - підкреслив Найєм.

Брат народного депутата також зазначив, що саме Ахмед Саітов перебував за кермом автомобіля Mercedes, а згодом і викликав телефоном особу, яка безпосередньо і завдала Мустафі Найєму тяжких тілесних ушкоджень. Сам Масі Найєм вважає, що саме Саітов спровокував всю ту ситуацію, яка склалася 30 квітня.

Нагадаємо, напад на Найєма стався 30 квітня, біля Бесарабського ринку в центрі Києва. Нардеп рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав "Мерседес", почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив Найєма в щелепу.

Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "Перехоплення". Трьох затримали одразу. За декілька днів в Азербайджані схопили чоловіка, підозрюваного у побитті Найєма - Магомеда-Аміна Саітова. 

У Азербайджані затримали четвертого нападника на депутата Мустафу Найєма

У Азербайджані затримали четвертого нападника на депутата Мустафу Найєма

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції Києва розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі. Згодом, після проходження Найємом огляду у лікарні, у нього встановили тілесні ушкодження, поліція відкрила додаткове кримінальне провадження за статтею "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження". 

Раніше ЗМІ повідомили, що Магомеда-Аміна Саітова нібито відпустили "через відсутність відповідних документів з української сторони". За словами адвоката підозрюваного у побитті Найєма, ховатися Саітов не збирається, але йому буде складно виїхати з Азербайджану до завершення екстрадиційної процедури.

З'явилося нове відео побиття депутата Мустафи Найєма

З'явилося нове відео побиття депутата Мустафи Найєма

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація