Апеляційний суд залишив у силі вирок російському військовому Агеєву

Апеляційний суд залишив у силі вирок російському військовому Агеєву

Фото: Reuters

На думку адвоката росіянина, суд незаконно визнав обтяжливою обставиною громадянство його підзахисного.

Апеляційний суд Луганської області залишив росіянина Віктора Агеєва у в’язниці.

Про це заявив його адвокат Віктор Чевгуз, повідомляють "Українські новини".

"Вчора суд розглянув апеляцію і залишив у силі вирок першої інстанції з тією ж кваліфікацією, з тим же терміном в’язниці. Звичайно, подамо касацію (до Касаційного кримінального суду Верховного Суду - прим.ред.). Вже з понеділка займемося цим питанням", - сказав він.

На думку Чевгуза, суд незаконно тлумачив російське громадянство Агеєва як обтяжливу обставину і засудив його до більшого терміну, ніж затриманих із ним бойовиків - громадян України.

Окрім цього, адвокат зазначив, що Агеєв є в списку з 23 росіян, яких Україна готова обміняти на заарештованих і засуджених в Росії українців, але затримка в цьому питанні тільки за російською стороною.

Нагадаємо, в червні 2017 року в зоні АТО до полону потрапив російський військовий Віктор Агеєв, призовник-контрактник з Алтайського краю. У Міноборони РФ заявили, що він вже давно звільнився. Тоді як його мати стверджувала, що син у травні надіслав їй фотографію наказу про присвоєння йому звання єфрейтора. 

25 січня Новоайдарський районний суд Луганської області засудив його до 10 років позбавлення волі. Наразі Агеєв перебуває у Старобільському СІЗО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація