Апеляційний суд залишив чинним запобіжний захід Яні Дугарь

Апеляційний суд залишив чинним запобіжний захід Яні Дугарь

Фото: УНІАН

Дівчина і далі перебуватиме під нічним домашнім арештом

Щойно завершився розгляд апеляційної скарги щодо запобіжного заходу Яні Дугарь. Раніше суд першої інстанції подовжив їй нічний домашній арешт, зараз суд залишив його в силі.

Повідомляє журналістка ТСН.

Адвокати наполягали, що у цьому подовженні "запобіжки" потрібно відмовити, або ж взяти Дугарь на поруки. Прокурор був проти, бо вважає ризики ухиляння від слідства реальними.

Адвокати принесли до офісу генпрокурора нові докази непричетності Яни Дугарь до вбивства Шеремета

Адвокати принесли до офісу генпрокурора нові докази непричетності Яни Дугарь до вбивства Шеремета

Нагадаємо, 12 грудня Нацполіція повідомила, що затримала фігурантів вбивства журналіста Шеремета. Підозрюваних шукали понад 2,5 року. Правоохоронці підозрюють у вбивстві військового та волонтера Андрія Антоненка (відомого також як рок-музикант Riffmaster) та хірургиню дитячої лікарні Юлію Кузьменко.

За версією слідства, саме вони закладали вибухівку під авто, яким користувався журналіст. Антоненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого. Кузьменко також призначили тримання під вартою терміном 60 днів - до 8 лютого. Третя підозрювана у справі - військова Яна Дугарь. Слідчі вважають, що вона проводила розвідку перед скоєнням злочину і фотографувала камери спостереження. Суд призначив їй обмежувальний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Водночас громадські активісти, спільнота ветеранів АТО, волонтерів та, зокрема, Міністерство у справах ветеранів заявляють про непричетність усіх трьох до цього злочину. Зокрема, вони публікують низку доказів, які суперечать версії слідства.

Павло Шеремет був убитий в центрі Києва 20 липня 2016 року. Журналіста поховали в Мінську. За даними слідчих, зловмисники закріпили вибухівку на дні авто, за кермом якого був Шеремет. Також було повідомлено про те, що для вбивства відомого білоруського журналіста зловмисники використовували елементи протипіхотної міни МОН-50.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація