Арахамія згоден пустити воду в окупований Крим в обмін на Донбас. Кримські татари обурені

Арахамія згоден пустити воду в окупований Крим в обмін на Донбас. Кримські татари обурені

Фото: УНІАН

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу вважає, що, пустивши воду в Крим, Україна "здасть народ кримських татар".

Глава парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія погодився б пустити воду в окупований Крим в обмін на виведення російських військ з Донбасу. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Прямий".

"Якщо дати воду в Крим, але мати велику перевагу у переговорах щодо Донбасу - моя особиста позиція, я буду вважати це достатнім компромісом. Я на таке б пішов, бо в Криму водою будуть користуватись громадяни України.  Якщо це буде обмін, що вони відходять до Ростова, ми встановлюємо контроль над кордоном, я б на таке пішов", - сказав політик.

 

Опубліковано Владимиром Бондаренком Вівторок, 11 лютого 2020 р.

На заяву Арахамії відреагував лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. У коментарі для UA: Крим Чубаров назвав подачу води в окупований Крим "здачею Росії півмільйона кримських татар".

"Якщо хтось в державі допускає, що можна буде здати цілісний народ кримських татар, можна буде здати всіх українців, а їх там не менше 500 тисяч, - заявив лідер Меджлісу - Ми ніколи не допускаємо, що держава може нас продати за воду".

Як повідомлялося, Сімферополь перевели на тотальну економію води. Сховища заповнені на третину.

Раніше в представництві президента України в АР Крим спростували інформацію про можливе відновлення водопостачання на окупований півострів. "Вода каналом піде до Криму лише після деокупації. Ніякої води до деокупації", - заявив постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація