Аравійський принц сплатив шахраю півмільйона доларів за українську землю

Аравійський принц сплатив шахраю півмільйона доларів за українську землю

Фото: Reuters

Загалом аферист сподівався видурити вп'ятеро більше.

Принц із Саудівської Аравії віддав шахраям півмільйона доларів за нібито мальовничу землю в Україні. Аферу почали розслідувати правоохоронні органи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

В цій історії фігурує село Толокунь на березі "Київського моря". Там є кілька занедбаних гектарів колишньої бази відпочинку, котрі нібито припали до душі арабським дипломатам – для побудови готельного комплексу. Місцеві жителі мріяли, що інвестиції нафтових шейхів піднімуть село із злиденного до заможного. Однак виявилося, що 110 тисяч доларів аравійський принц сплатив за фейкові документи, котрими продано хати самих селян. "Ми ще губу розкатали, що в нас посольство Саудівської Аравії заселиться, будуть платити оренду, з'являться кошти в бюджеті – а тут ще хату заберуть останню", - дивується голова сільради Наталія Кальченко.

Принца із Саудівської Аравії обдурили шахраї, продавши землю в Україні

Принца із Саудівської Аравії обдурили шахраї, продавши землю в Україні

Аферу здійснив марокканець із українським паспортом, його спіймали під час передачі грошей. Він дурив аравійця з королівської сім'ї три роки. Допомагали аферисту українці, представляючись власниками землі та нотаріусами, однак тепер вони заперечують свій злий умисел – кажуть, що самі стали жертвами шахрая та готові довести це в суді.

У Львові принцу теж продали кілька земельних ділянок: одну в центрі на вулиці Богдана Хмельницького, іншу на березі Винниківського озера. Короновану особу загалом планували ошукати на кругленьку суму. "В їх намірах було заволодіти коштами в сумі понад 2,5 мільйони доларів", - каже прокурор Олена Ковальчук. Цим намірам перешкодила перекладачка, яка летіла разом із принцем і підказала йому, що в Україні діє мораторій на продаж землі, а тим паче для іноземців.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Повʼязані теми:

Наступна публікація