Священик повідомив про виснаження бранця Кремля Балуха

Священик повідомив про виснаження бранця Кремля Балуха

Священик повідомив про виснаження бранця Кремля Балуха

Фото: Крим.Реалії

Активіст продовжує голодування, яке розпочав 19 березня.

Український активіст Володимир Балух зараз у важкому стані через голодування, яке він оголосив 19 березня.

"Стан Володимира важкий. Як себе людина може відчувати через стільки днів голодування? Володимир перебуває у фізичному виснаженні. У нього немає сил. Під час судового засідання 31 травня він постійно пив воду", - сказав архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент виданню Крим.Реалії.

За словами адвоката Балуха Дмитра Дінзе, в підконтрольному Кремлю Роздольненському районному суді 31 травня сторона звинувачення закінчила надавати докази по справі українського активіста Володимира Балуха.

Нова справа проти Балуха порушена через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Український активіст продовжує безстрокове голодування, оголошене ним 19 березня через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Раніше суд в анексованому Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через прапор України у дворі його будинку.

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до українських політв'язнів Кремля Володимира Балуха і Олега Сенцова із проханням припинити голодування. Нардеп закликав українців не вбивати себе за ґратами.

Політв’язень Володимир Балух у листі до українців розповів про побої та моральні знущання

Політв’язень Володимир Балух у листі до українців розповів про побої та моральні знущання

Повʼязані теми:

Наступна публікація