Архієрей УПЦ МП розповів, як його "вмовляли" підписати скандальну постанову церкви

Архієрей УПЦ МП розповів, як його "вмовляли" підписати скандальну постанову церкви

Фото: bargrad.com

Інші архієреї говорили про необхідність застосувати "церковні покарання".

Митрополит Вінницький і Барський Симеон, який єдиний з учасників Собору УПЦ Московського патріархату не підписав його постанову, розповів, як деякі архієреї "вмовляли" його підписати документ про розрив стосунків із Константинополем та відмову долучатись до української автокефалії.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу у відповідь на запитання, чи чинився на нього тиск через небажання підписувати постанову.

"Говорили деякі мої брати архієреї, можливо, жартома, а може й ні, що потрібно застосувати якісь церковні покарання за те, що не підписав, казали, що за правилами усі мають підписати, вмовляли", - розповів Симеон.

Водночас він підкреслив, що його "підтримав Блаженнійший митрополит Онуфрій, який сказав, що у нас демократія, і не треба нікого примушувати робити щось проти своєї совісті".

Раніше повідомлялося, що зустріч між президентом України Петром Порошенком та єпископами УПЦ Московського патріархату, яка мала відбутися 13 листопада, скасували. Архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря зі свого боку повідомив, що запрошені на зустріч архієреї "сидять за зачиненими дверима в Лаврі".

Там також зазначили, що Порошенко залишається відкритим для діалогу з представниками Української православної церкви Московського патріархату. Врешті-решт, пізно ввечері президент України таки зміг зустрітися із представниками УПЦ МП, які підтримують створення єдиної церкви. Під час зустрічі вони розповіли про шалений тиск на них з боку Москви.

Зустріч Порошенка з представниками МП зірвала плани Кремля

Зустріч Порошенка з представниками МП зірвала плани Кремля

Повʼязані теми:

Наступна публікація