Аваков доручив контролювати слідство довкола конфлікту через концерт Білик в Одесі

Аваков доручив контролювати слідство довкола конфлікту через концерт Білик в Одесі

Фото: Міністерство внутрішніх справ України

Кримінальне провадження здійснює Одеська прокуратура.

Розслідуванням обставин конфлікту між громадськими активістами та поліцією Одеси, що стався увечері 8 червня, буде займатися прокуратура, а контролювати хід розслідування доручено заступнику міністра МВС.

Про це заявив нардеп Борислав Береза, - пише Укрінформ.

За його словами, кримінальне провадження здійснює Одеська прокуратура.

"Поліцейський - це не амністія, порушив закон - маєш відповісти за законом, активісти теж не мають права брати на себе повноваження поліції, а поліція не може порушувати закони. Ми повинні об'єднатися і боротися з ворогами внутрішніми і зовнішніми. Вони є навіть в поліції та мерії. Ті, хто хоче перемогти, повинні об'єднатися", - наголосив нардеп.

Обставини вчорашнього конфлікту на вул. Космонавтів в Одесі уже є предметом службового розслідування. Міністр підтвердив зацікавленість у тому, щоб "представники влади та громадськості зміцнювали комунікацію, а також висловив чітку позицію: ті, хто 8 червня порушив норми закону, мають понести відповідальність".

Як повідомлялося, 8 червня при відкритті ресторану "Pаrк Leo" на вулиці Космонавтів в Одесі виникли сутички між активістами й працівниками поліції, що забезпечували правопорядок під час концерту співачки Ірини Білик. Розпочато два кримінальні провадження.

В Одесі під час виступу в ресторані Ірини Білик місцеві активісти побилися із поліцією

В Одесі під час виступу в ресторані Ірини Білик місцеві активісти побилися із поліцією

Повʼязані теми:

Наступна публікація