Аваков назвав Одесу кримінальною столицею України

Аваков назвав Одесу кримінальною столицею України

Фото: МВС

Очільник МВС не збирається із цим миритися.

Одеса за останні кілька місяців перетворилася на кримінальну столицю України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час наради з одеськими правоохоронцями.

"Чому Одеса перетворилася за останні місяці на столицю кримінального світу України? Чому вийшло так, що професійні рейдери-активісти стали атрибутом ділового та політичного життя Одеси? Це головне питання, яке випливає з того, що ми бачимо на вулицях. І чому це так - питання до місцевої ділової та управлінської еліти. Але ми з цим миритися не будемо", - сказав міністр.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зі свого боку зазначив, що, на його думку, основною причиною активізації криміналітету в Одесі є "відкрито функціонуючи корумповані схеми у бізнесі".

Аваков анонсував низку перевірок економічного сектору в Одесі, до яких будуть залучені спеціалісти з інших областей, "щоб спробувати відсторонитися від потенційних ризиків намагання домовитися з правоохоронцями". Окрім того, на вулицях будуть додатково задіяні патрулі Нацгвардії.

В останній час в Одесі відбулися кілька резонансних подій. 28 листопада близько 30 людей у масках напали на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка та його однопартійців. Внаслідок бійки найбільше постраждали троє членів "Громадянської позиції". В них струс мозку і розсічені обличчя, їм надають допомогу лікарі. Сам політик не постраждав. 

У вересні було скоєно замах на убивство активіста Олега Михайлика. Поліція надала йому охорону. Його друзі та колеги пов'язують замах саме з діяльністю активіста та влаштували протест під стінами головного управління поліції Одещини. Раніше Михайлик також озвучив свої підозри щодо особи замовника. Він зокрема розповів, що ні  з ким не мав конфліктів, "окрім як зі структурами, безпосередньо пов'язаними з Одеською міською владою і особисто мером Трухановим".

В Одесі однопартійців Гриценка закидали яйцями та гарбузом

В Одесі однопартійців Гриценка закидали яйцями та гарбузом

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація