Аваков розповів, що в Нацполіції з’явиться військова служба капеланства

Аваков розповів, що в Нацполіції з’явиться військова служба капеланства

Фото: Інвестиційний форум RE:think

Зараз вона є в Нацгвардії та ДПСУ.

Незабаром військова служба капеланства з’явиться у Національній поліції України. 

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив під час зустрічі з капеланами силових структур США.

Зараз служба військового духовенства існує у Національній гвардії та Державній прикордонній службі, а тому її запланували розширити і на поліцію. 

"У Нацгвардії впроваджено структуру капеланського служіння, яка відповідає структурі більшості військових формувань багатьох країн світу. Ми ввели у батальйонах штатні посади військових священників. На випадок, коли гвардієць виконує бойові завдання у польових умовах, ми розробили та виготовили мобільний комплекс духовної підтримки", ‑ сказав Арсен Аваков.

За словами глави МВС, допомоги капелана потребують також працівники поліції, які у середньому стають свідками близько 200 критичних ситуацій за свою кар’єру. 

Як повідомлялося раніше, кількість самогубств серед українських військовослужбовців дещо скоротилася від 2015 року, 30% суїцидів стаються в зоні АТО. Так, завдяки оперативному втручанню та наданню психологічної допомоги командирами підрозділів, офіцерами структур морально-психологічного забезпечення, капеланами вдалося уникнути 9 випадків скоєння самогубства військовослужбовцями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація