Аваков розповів, скільки мільйонів не вистачає на реформування МВС

Аваков розповів, скільки мільйонів не вистачає на реформування МВС

Глава МВС Арсен Аваков / Фото: УНІАН

Зміни структури міністерства залежать від реформування інституту дільничних.

Для реформування структури Міністерства внутрішніх справ не вистачає 350 мільйонів доларів.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив очільник МВС Арсен Аваков.

За його словами, реформування структури МВС залежить від реформування інституту дільничних. Дільничні будуть набиратися за конкурсом, їх забезпечать формою, екіпіровкою, раціями, планшетами та зарплатою у 6-8 тисяч гривень.

"Дільничному ми хочемо передати додаткові функції, попередньо прийнявши закон про кримінальні проступки. Після цього він частково перетвориться в детектива ... Паралельно з запуском нових дільничних, продовжимо впровадження нових принципів дорожнього патрулювання. Старі даішники підуть з трас", - зазначив Аваков.

Аваков наголосив: якщо провалиться реформування інституту дільничних, тоді безуспішною буде й реформа міністерства. Глава МВС запевнив, що намагається переконати іноземних партнерів "не розпорошуватися, а зосередитися на реалізації масштабних завдань".

"Не вистачає "дрібниці" - 350 мільйонів доларів", - зазначив міністр, нагадавши, що гранти на реформування структури МВС надходять переважно з США, Канади, ЄС та Японії.

Також Аваков повідомив, що в рамках реформування МВС у регіонах з маленьких районів зникнуть ізолятори тимчасового тримання, їх залишать лише у центральних, і вони "будуть ідеальними за умовами утримання, європейськими за рівнем забезпечення прав людини".

"До того ж ми виведемо ізолятори з підпорядкування місцевої поліції. Щойно затриманий перетинає поріг установи, тамтешні поліцейські вже не мають до нього вільного доступу", - зазначив Аваков.

Також Аваков розповів, як буде ліквідовано "структурну деформацію" у міністерстві.

"Раніше з кожної тисячі співробітників 700 працювали в офісі, 300 - на вулиці. Ми змінили структуру так, що тепер в офісі працюють 300, а на вулиці - 700", - додав міністр. 

Нагадаємо, що днями в Мережі виклали відео, на якій схожа на сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра Авакова - людина домовляється з, ймовірно, екс-заступником глави МВС Сергієм Чеботарем про постачання рюкзаків для підрозділів цього відомства. З'ясувалося, що одна з компаній, що виграла тендер, пов'язана з Facebook-другом сина Авакова. Про це у своєму блозі заявив журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

Один із переможців тендеру компанія "Дніпровенд" – фейкова, стверджує журналіст. Проте вказаний номер мобільного виявився справжнім. Нині номер відключений, проте раніше він належав Facebook-другові сина Авакова Володимирові Литвину з Харкова. Нині він очолює ІТ-компанію Turboseo і керує фірмою з пошиття одягу. На своїй сторінці у Facebook Литвин просуває партію "Народний фронт", куди входить Арсен Аваков, а також вітає Олександра Авакова, називаючи його "прекрасною людиною, патріотом і захисником".

Натомість Арсен Аваков переконаний, що скандал із постачанням тактичних рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ, "сплив" у черговий раз через майбутнє перезавантаження уряду. Аваков наголосив на повній непричетності його родичів до скандальної держзакупівлі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація