Аваков створив структуру при МВС, яка поверне в Україну вкрадені Курченком і Фірташем гроші

Аваков створив структуру при МВС, яка поверне в Україну вкрадені Курченком і Фірташем гроші

Олена Тищенко очолила Управління щодо забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом. / Фото: Facebook/Арсен Аваков

На чолі Управління буде стояти юрист-міжнародник, мати чотирьох дітей.

Глава МВС Арсен Аваков своїм наказом створив Управління щодо забезпечення повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, у функції цієї структури буде входити забезпечення тісного співробітництва з правоохоронними органами інших держав з метою якнайшвидшого виявлення та замороження активів осіб, щодо яких проводить слідство МВС України.

Крім того, Управління буде забезпечувати стягнення кримінальних активів на користь держави на підставі рішень українських та іноземних судів, займатися аналітичною підтримкою слідства МВС, збором та аналітичною обробкою інформації з усіх відкритих джерел інших держав з забезпечення максимальної ефективності слідства МВС України.

Перші завдання, яке буде виконувати новостворене Управління, це забезпечення накладання арештів на кошти екс-міністра екології Злочевського, взаємодія та аналітичне супроводження міжнародного розслідування діяльності олігарха Курченка. Крім того, воно буде займатися кримінальними справами, пов'язаними з компаніями Фірташа та Держінвестпроектом та його екс-керівником Каськівим.

Аваков зазначив, що створення Управління є елементом виконання плану Євросоюзу і України про спрощення візового режиму.

Начальником Управління призначена Олена Тищенко, юрист-міжнародник з двома повними юридичними освітами: українською та англійською. Вона працювала в Комітеті Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією. Займалася реприватизацією "Криворіжсталі" і розробкою державних програм для Кабінету Міністрів України.

У 2014 році відповідала за взаємодію з правоохоронними органами Адміністрації пезидента України. Є автором нормативних актів щодо створення Міжвідомчої комісії з повернення активів. Мати чотирьох дітей.

Нагадаємо, МВС розслідує справу щодо групи компаній Дмитра Фірташа Ostchem. Компанії звинувачують у нанесенні збитків державі в розмірі 5,742 млрд. грн. В рамках забезпечення інтересів держави раніше суд заарештував 499,121 тис. кубів природного газу, що знаходиться в сховищах "Укртрансказу" і належить підприємствам групи Ostchem.

 

Нечто техническое, но очень важное.Приказом по министерству создал - Управление по обеспечению возврата активов, получе...

Posted by Арсен Аваков on 7 липня 2015 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація