Аваков закликав хасидів поважати український закон

Міністр наголосив, що з повагою ставиться до усіх релігійних конфесій.

У вівторок, 15 вересня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч із представниками хасидської спільноти щодо ситуації з паломництвом до Умані. Він закликав всіх паломників не провокувати ситуацію на кордоні.

Він зазначив, що з повагою ставиться до усіх релігійних конфесій, але через пандемію необхідно обмежити проведення масових заходів. Обмежувальні заходи були впроваджені під час святкування православної Пасхи, Хресної ходи та інших релігійних заходів, повідомляє пресслужба відомства.

"Ми закликаємо паломників поважати український закон та не провокувати ситуацію на кордоні нашої держави", — зазначив Арсен Аваков.

Під час зустрічі представники хасидської спільноти звернулися до міністра внутрішніх справ щодо вирішення деяких організаційних питань, у тому числі медичного обслуговування. Усі питання були погоджені.

Нагадаємо, кілька сотень хасидів, що спробували в'їхати до України через Білорусь, заблокували пункт пропуску "Нові Яриловичі". Юдеї з різних країн прямували до Умані відзначати свій Новий рік — Рош-га-Шана. Святкування розпочинається цієї п'ятниці, 18 вересня, але український уряд ще у серпні обмежив в'їзд до країни іноземців через пандемію коронавірусу, тож перейти кордон хасидам не вдалося. Вони зайняли всю проїжджу частину перед пунктом пропуску. Повернутися вірян не вмовив навіть голова прикордонної служби.

За прогнозами правоохоронців, паломники прибуватимуть. 

Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України з території Білорусі

Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України з території Білорусі

Повʼязані теми:

Наступна публікація