Аварія корабля з українцями на борту в Чорному морі: судно експлуатувалося 45 років

Аварія корабля з українцями на борту в Чорному морі: судно експлуатувалося 45 років

На облавку було десять українців і двоє росіян.

Врятованих із затонулого судна Arvin біля берегів турецької провінції Бартин моряків відвідав у лікарні посол України у Туреччині Андрій Сибіга. 

Про це розповіли 18 січня у ТСН.Ранок.

Суховантаж, що належить українській компанії, але плавав під прапором Палау, потонув напередодні. На облавку було десять українців і двоє росіян. Врятувати вдалося шістьох членів екіпажу, п'ять з яких - це українці. Нині вони перебувають у лікарні. За словами дипломатів, їхні життя поза загрозою.

Андрій Сибіга каже, що причини аварії у Чорному морі встановить слідство. "Місцеве губернаторство подає те, що розповідали самі моряки, що була велика хвиля. Це певним чином спричинило до цієї аварії. Вони почувають себе задовільно, загрози їхньому життю немає. Єдине прохання з їхнього боку - це теплі речі. Ми як посольство це забезпечимо", - каже дипломат.

Посол України в Туреччині відвідав у лікарні моряків, яких врятували під час кораблетрощі у Чорному морі

Посол України в Туреччині відвідав у лікарні моряків, яких врятували під час кораблетрощі у Чорному морі

На місці кораблетрощі триває пошуково-рятувальна операція, яку ускладнює сильний шторм. За повідомленнями турецьких ЗМІ, знайдено тіла вже чотирьох загиблих членів екіпажу. Причину кораблетрощі наразі розслідують. Утім, в українському фонді допомоги морякам "Ассоль" ТСН розповіли, що судно експлуатувалося 45 років. Тому воно могло просто не витримати плавання у складному районі.

"Судно уже майже двічі відпрацювало свій ресурс. Причина того, що сталося, це тіхнічний стан суденя, які не призначені для таких районів плавання", - каже керівник проєкиів благодійної організації "Фонд допомоги морякам "Ассоль" Андрій Шевченко.

Як повідомлялося, торік восени біля узбережжя Данії зіштовхнулися російський військовий фрегат і вантажне судно Ice Rose, яке рухалося під прапором Маршаллових островів. Аварія нібито сталася в густому тумані, але витоку палива, за попередньою інформацією, не зафіксовано.

Повʼязані теми:

Наступна публікація