Аварія потяга "Інтерсіті" "Київ-Запоріжжя": як почуваються пасажири рейсу і які перспективи відновлення руху

Через рясний дощ і багнюку на місці аварії частині пасажирів довелося чекати кілька годин, поки їх заберуть.

88 пасажирів, які потрапили в аварію пасажирського потяга "Інтерсіті" №732 "Київ - Запоріжжя" на межі Дніпропетровської та Запорізької областей, на щастя серйозних травм не отримали. 

Де наразі люди і які перспективи відновлення руху на цій ділянці залізниці — 29 березня йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Як розповів кореспондент ТСН, наразі далі селища Славгород проїхати просто неможливо — дістатись місця аварії тут можна лише полями, які через рясний дощ перетворились на непроїзну багнюку. Через неї до місця не могли дістатись навіть медики швидкої, яких викликали до одного з пасажирів, якому стало зле. 

Шість з дев'яти вагонів потяга зійшли з рейок приблизно за 50 кілометрів до прибуття на кінцеву зупинку у Запоріжжя. На щастя, серйозних травм пасажири не отримали. Хоча добряче перелякалися. Одразу після аварії залізничники обіцяли людям якомога швидше доправити їх до Запоріжжя, але насправді пасажирам довелось чекати кілька годин. Частина людей змогла викликати до Славгорода таксі, дехто запізнився на літак.

Згодом до місця інциденту з боку Запоріжжя підійшов локомотив із кількома вагонами. Пасажири, які лишалися на місці, врешті, вже дістались Запоріжжя. 

На місці катастрофи працює спеціальна комісія. Зараз тут намагаються встановити причини трощі. Графік руху пасажирських та товарних потягів обіцяють підкоригувати.

За фактом аварії швидкісного потягу відкрито кримінальне провадження за ст. 276 (порушення правил безпечного руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) ККУ, повідомляють в пресслужбі поліції. 

За фактом аварії швидкісного потягу у Синельниківському районі поліція відкрила кримінальне провадження. За попередньою...

Опубліковано Поліція Дніпропетровської області Понеділок, 29 березня 2021 р.

Нагадаємо, причиною аварії швидкісного потяга "Інтерсіті", який зійшов з рейок 29 березня, попередньо називають, проблеми з коліями. За словами голови філії "Пасажирська компанія" АТ "Укрзалізниця" Олександра Перцовського, коли машиніст побачив, що з рейками якісь проблеми, він негайно зупинив потяг. Саме завдяки цьому вдалося запобігти жертвам.

Рух потягів у місці аварії на залізниці між Запоріжжям та Дніпром відновлено. Однак можлива вимушена затримка семи рейсів через інцидент зі сходженням з рейок декількох вагонів поїзда №732 Київ – Запоріжжя.

Новини України: у аварії з "Інтерсіті" Київ-Запоріжжя ніхто не постраждав

Новини України: у аварії з "Інтерсіті" Київ-Запоріжжя ніхто не постраждав

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація