Авіатори полоскотали нерви глядачам шоу на честь 70-річчя літака Ан-2

Авіатори полоскотали нерви глядачам шоу на честь 70-річчя літака Ан-2

Фото: ДП "Антонов"

Показові польоти відбулися під Києвом.

70-річний ювілей знаменитого літака Ан-2 відзначили в Києві. У далекому 1947 році цей біплан уперше піднявся у повітря, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Урочистості відбулися в аеропорту Гостомеля, туди з летовища "Чайка" прилетів легендарний Ан-2, а назустріч йому піднявся модернізований Ан-2-100. У небі літаки виконали кілька трюків, він яких захоплювало подих глядачів. Однак досвідчені пілоти Сергій Тарасюк та Анатолій Ружанський ніякої небезпеки не допустили, а свої маневри в повітрі підсумували одним словом: "Чудово!".

Ветеран неба: найбільшому біплану Ан-2 виповнюється 70 років

Ветеран неба: найбільшому біплану Ан-2 виповнюється 70 років

На землі учасники нещодавнього рекордного перельоту отримали дипломи чемпіонів – досягнення потрапило до реєстру українських рекордів і вже розглядається на світовому рівні. Посадовці впевнені, що дипломи про нові звершення не забаряться, а новий керівник "Антонова" вважає, що модернізований АН-2-100 матиме попит на ринку. "Сьогодні, коли я побачив, як дві ці машинги йдуть крило в крило і таке роблять у небі – я вражений", - зізнався Олександр Кривоконь.

Ан-2 задумувався конструктором Олегом Антоновим ще під час другої світової війни як універсальний літак. Згодом він зізнався, що цей літак став найбільшим успіхом в його житті. Але він тоді і не міг подумати, що його біплан випускатимуть та модернізовуватимуть навіть у ХХІ столітті, і цей літак встановлюватиме рекорди.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація