Бабченко повідомив про сплату невідомими з його рахунків за номер готелю у Лондоні, натякнувши на ГРУвців

Бабченко повідомив про сплату невідомими з його рахунків за номер готелю у Лондоні, натякнувши на ГРУвців

Фото: Facebook.com/Аркадій Бабченко

Зловмисники вивели з рахунків журналіста майже 25 тисяч рублів.

Невідомі зламали банківський рахунок журналіста Аркадія Бабченка і сплатили його грошима за номер у готелі в Лондоні.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Не вбити, так напаскудити. Їхня нова філософія. Зламали мені банківські рахунки. Вивели гроші. Найцікавіше - куди вивели. Якщо раніше вони зупинялися в копійчаних гівняних готельчиках у Солсбері, то тепер оплатили з моєї картки "Гілтон" у Лондоні! Красиво отруювати не заборониш. Чепіги й*бані. Ну, хоч без лобстерів, і то дякую. Але люблю якісний тролінг, нічого не скажеш", - написав він.

За словами Бабченка, зловмисники спрацювали добре.

"Залізли до мого онлайн-кабінету, поміняли налаштування. Жодних смсок мені не прийшло. Ні про зміну ліміту оплати в інтернеті, ні про списання грошей. Про те, що я, виявляється, ночував у "Гілтоні", я дізнався тільки тому, що грошей на картці вистачило тільки на одну ніч сибаритства, а далі мені надійшло штук двадцять відмов у транзакції - на другу ніч розкоші вже все", - розповів він.

Окрім цього журналіст зазначив, що налаштування кабінету змінювали у нього "просто на очах".

"Спочатку виставили максимум оплати в інтернеті 40 тисяч доларів. Переставив на нуль. Сидимо в оператора в банку - фігак, просто на очах змінюється на 20 тисяч. Переставив на один долар. Фігак - поміняли на два долари. Вперті хлопці. Молодці", - додав Бабченко, зауваживши, що нині вже все полагоджено.

Журналіст також запевнив, що поверне вкрадені гроші, й уточнив, що, перераховуючи на рублі за новим курсом, "сплатив" за готель майже 25 тисяч. 

Не убить, так поднагадить, я ж говорю. Их новая философия. Вскрыли мне банковские счета. Увели деньги. Самое интересное...

Опубликовано Аркадием Бабченко Среда, 13 февраля 2019 г.

Нагадаємо, ввечері 29 травня минулого року в Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.  Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Ним виявився Борис Герман. За тиждень також було повідомлено про підозру ще одному організатору злочину - В’ячеславу Пивоварнику, а через те, що він переховується від слідства у Росії, його оголосили в розшук.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито за даними СБУ перебувають у списку потенційних жертв Кремля і яких рано чи пізно мали усунути.  Згодом "кілер" Олексій Цимбалюк зізнався, що підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман під час підготовки до злочину називав 60 цілей в Україні, які мали бути ліквідовані.

У серпні прокурор уклав угоду з Германом про визнання винуватості у вчиненні злочинів, підозрюваний детально засвідчив про підготовку до вбивства Бабченка, а 30 серпня Германа засудили до 4 років 6 місяців позбавлення волі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація