Бабченко розповів, що відправив усі зібрані на його "поховання" гроші "на АТО"

Бабченко розповів, що відправив усі зібрані на його "поховання" гроші "на АТО"

Фото: Reuters

Дізнавшись про "вбивство" журналіста, небайдужі люди зібрали 5 тисяч доларів, щоб допомогти його родині.

Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко, вбивство якого інсценували спецслужби, передав зібрані на його поховання 5 тисяч доларів українським військовим на Донбас.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"П'ять тисяч доларів, зібраних на мою смерть, пішли в АТО", - запевнив він.

Пять тысяч долларов, собранных на мою смерть, ушли в АТО. Доброе утро.

Опубликовано Аркадием Бабченко 11 июня 2018 г.

Нагадаємо, ввечері 29 травня у Києві поліція повідомила про нібито замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Від отриманих поранень, за даними правоохоронців, чоловік помер у кареті швидкої допомоги.

Наступного дня, 30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака "убитий" Бабченко з'явився на публіці. Він заявив, що його "вбивство" було інсценовано спецслужбами, щоб затримати замовника. Силовики затримали підозрюваного в організації замаху на Бабченка у Києві. Прізвище чоловіка назвав Шевченківський райсуд столиці - ним виявився Борис Герман. За даними адвоката підзахисного Євгена Солодка, Герман -   виконавчий директор українсько-німецького підприємства "Шмайсер", що виготовляє зброю

31 травня суд обрав йому запобіжний захід - два місяці арешту без права на заставу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що існує список журналістів, яким загрожує смерть від рук замовлених Росією кілерів. Пізніше ЗМІ опублікували список із 47 журналістів і блогерів, які нібито за даними СБУ перебувають у списку потенційних жертв Кремля і яких рано чи пізно мали усунути. 

Згодом "кілер" Олексій Цимбалюк зізнався, що підозрюваний в організації вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка Борис Герман під час підготовки до злочину називав 60 цілей в Україні, які мали бути ліквідовані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація