Баканов передав до ДБР і НАЗК матеріали внутрішньої перевірки СБУ щодо корупції

Баканов передав до ДБР і НАЗК матеріали внутрішньої перевірки СБУ щодо корупції

Фото: unian

Під час перевірки було виявлено низку правопорушень.

Голова Служба безпеки України Іван Баканов передав до Державного бюро розслідувань результати внутрішньої перевірки стосовно можливого тиску співробітниками спецслужби на бізнес.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

"Я ініціював аудит, щоб виявити механізми корупції у Службі. Вже чинний закон дає нам можливість не чекати початку реформи, а ефективно очищати власні лави. Усі мають зрозуміти невідворотність покарання, усвідомити рівність перед законом", - наголосив Баканов.

Як зазначається, під час перевірки було встановлено окремі правопорушення співробітників СБУ, які необґрунтовано ініціювали проведення огляду товарів, комерційних транспортних засобів, не маючи на це законних підстав.

До того ж до ДБР також скеровані результати службової перевірки щодо незаконного знищення тютюнових виробів (речових доказів у справі).

Водночас у СБУ відбулась перевірка обґрунтованості отримання службового житла, під час якої виявлено окремі випадки неправомірного одержання квартир. Матеріали також будуть передані в ДБР.

Окрім цього до Національного агентства запобігання корупції відправлено матеріали щодо двох співробітників СБУ, які мали незадекларовану нерухомість та "підробляли" за сумісництвом.

"Загалом у Службі безпеки проведено 23 перевірки та службових розслідування, за результатами яких до 55 осіб вжито управлінські заходи. Кілька співробітників СБУ, у тому числі високопосадовців, перебувають під слідством", - резюмували у пресслужбі.

Нагадаємо, СБУ розслідує схему з продажу квартир, які будувались для воїнів ООС і малозабезпечених родин. До оборудок ймовірно причетні й іноземні громадяни, які свого часу допомагали людям Януковича легалізувати злочинні гроші в Європі. 

СБУ розслідує оборудки з квартирами, які будувались для воїнів ООС та малозабезпечених родин

СБУ розслідує оборудки з квартирами, які будувались для воїнів ООС та малозабезпечених родин

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація