Баришівський райсуд заборонив виконувати обов’язки заступниці глави Нацбанку Рожковій

Баришівський райсуд заборонив виконувати обов’язки заступниці глави Нацбанку Рожковій

Фото: УНІАН

У регуляторі збираються оскаржувати ухвалу суду.

Фізична особа повідомила Національному банку України про рішення Баришівського райсуду заборонити працювати першій заступниці очільника регулятора Катерині Рожковій.

Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

"До Національного банку надійшов лист від фізичної особи, зі змісту якого вбачається, що 11 червня Баришівський районний суд Київської області нібито ухвалив рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях Правління та виконувати покладені на неї посадові обов’язки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НБУ, ініціали фізичної особи збігаються з ініціалами одного з ймовірних учасників судової справи, які зазначені на вебсайті "Судової влади".

Водночас жодної відповідної ухвали суду не міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень, а Національний банк не отримував її від суду.

"Згідно з процесуальним кодексом, ухвала суду підлягає виконанню негайно, тобто одразу після отримання. Проте наразі ми ані отримували, ані були присутніми під час винесення будь-якої ухвали про заборону членам правління Національного банку здійснювати свої повноваження. Тому ми не можемо стверджувати, що інформація про наявність відповідної ухвали відповідає дійсності", - наголосили у Нацбанку.

Своєю чергою регулятор запевнив, що у разі підтвердження інформації ухвала буде оскаржена в передбаченому законом порядку.

"Крім того, Національний банк готовий вивчити наявність ознак, що можуть свідчити про неправосудність таких дій судді, а отже і підстав для звернення зі скаргою на дії судді та звернення до правоохоронних органів", – заявив начальник управління претензійно-позовної діяльності Юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

Нагадаємо, раніше народний депутат із фракції "Народний фронт" Юрій Савчук подав позов, в якому вимагав відсторонити від роботи першу заступницю Національного банку України Катерину Рожкову.

Зазначимо, 2018 року Дарницький районний суд Києва за позовом народного депутата Ігоря Луценка відсторонив від посади заступницю голови Національного банку України Катерину Рожкову та заборонив їй брати участь у засіданнях правління регулятора. За словами Ігоря Луценка, Рожкова разом з Гонтаревою "ухвалювали рішення в НБУ в інтересах банків в порушення антикорупційного законодавства". Нацбанк подав апеляцію на це рішення.

Апеляційний суд Києва скасував ухвалу Дарницького райсуду про відсторонення Катерини Рожкової від посади заступниці голови Національного банку України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація