Батькам дітей-волонтерів, які проводили "опитування Зеленського", загрожує покарання - координатор проєкту

Батькам дітей-волонтерів, які проводили "опитування Зеленського", загрожує покарання - координатор проєкту

Фото: ЧЕСНО

На них можуть скласти адміністративний протокол.

Батькам, чиї діти у день виборів взяли участь у проведенні ініційованого президентом Володимиром Зеленським всеукраїнського опитування, загрожує адміністративний протокол.

Про це на своїй сторінці у Fаcebook повідомив координатор проєкту "5 питань від президента" Артем Гагарін. 

"Були зафіксовані поодинокі ситуації, коли батьки, які повинні були працювати в якості інтерв'юерів, залишили на ділянках дітей замість себе для участі в опитуванні, - написав він. - Звичайно, такий вчинок з боку батьків - безвідповідальний і небезпечний для самих дітей".

Водночас, за інформацією "Інтерфакс-Україна", організатори проєкту перевірять також соціологічну компанію, яка наймала волонтерів.

"Ми не залишаємо це непоміченим, і якщо соціологічна компанія наймала неповнолітніх, тоді будуть розмови з цієї компанією. Але це буду робити не я", - цитує Гагаріна видання.

Раніше користувачі соцмереж опублікували світлини і відео інтерв'юерів, які проводили всеукраїнське опитування, ініційоване президентом Володимиром Зеленським. Як виявилося, деяким з них немає 18 років. Від відповідей на запитання про фінансування та соціологічну службу, яку вони представляють, діти-волонтери ухилялися.

Згодом Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова надала роз’яснення у зв’язку із повідомленнями про залучення дітей до проведення опитування. За її словами, участь неповнолітніх у волонтерстві правомірна, якщо згода на неї надана батьками або іншими законними представниками дитини.

Нагадаємо, однією з особливостей у день місцевих виборів 25 жовтня було голосування за межами дільниць із п'ятьма запитаннями від президента Володимира Зеленського. Ідея від самого початку розізлила політичних суперників глави держави, але ніхто з них у суд не пішов. Позов подав лише нікому невідомий житель Івано-Франківщини. Та й йому Окружний адмінсуд Києва відповів, що порушення прав на момент звернення до суду немає. 

Про те, як усе було насправді та чи багато громадян захотіли на ці запитання відповісти - читайте за посиланням.

Перчинка голосування: чи відповіли українці на запитання від президента

Перчинка голосування: чи відповіли українці на запитання від президента

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація