Батьки молодших учнів нарікають на ЗНО, через проведення якого призупиняють навчання в школах

Батьки молодших учнів нарікають на ЗНО, через проведення якого призупиняють навчання в школах

Фото: УНІАН

Перші три тестування відбудуться на початку травня.

Адреси та час проведення перших тестів ЗНО українські абітурієнти дізнаються вже сьогодні, 15 квітня. Ці дані з'являться на їхніх інформаційних сторінках.

Усього для участі в оцінюванні  зареєструвалися 270 тисяч випускників, ідеться в сюжеті програми ТСН.Ранок. Перший іспит з української мови вони складатимуть 5 травня, 11-го – математику, а 13- травня демонструватимуть знання з історії України. Оцінки з цих предметів зараховуватимуться у шкільний атестат.

Адреси місць проведення екзаменів освітяни закликають уважно перевіряти, адже за останній рік в Україні масово перейменовували вулиці.

Абітурієнтам із окупованого Криму та Донбасу термін реєстрації продовжили до 20 травня і створили додаткову сесію складання – з 14 червня до 4 липня.

Тим часом на ЗНО нарікають батьки, чиї діти взагалі цього року не проходитимуть тестування. Бо, скажімо, в Києві його проводитимуть в окремих школах і на ці дні повністю призупинятимуть навчання. Куди дівати малолітніх дітей посеред робочого тижня, для багатьох батьків залишається відкритим питанням. За перші два тижні травня буде три ЗНО, а ще – три вихідних серед тижня через травневі державні свята. Тому протягом півмісяця на навчання є лише чотири-п'ять днів (залежно від того, чи проводитимуть усі тестування на базі одного навчального закладу), які чергуються вперемішку з вихідними та вимушеними неробочими.

"У нашій школі на початку травня проводитимуть два ЗНО, тож уже оголосили про призупинення навчального процесу. У перший тиждень травня вихідні й робочі дні чергуватимуться через день. Вирішили, що нашу першокласницю відправимо на один тиждень у село до дідуся й бабусі (пропустимо два робочі дні), бо немає можливості ні з ким залишити вдома малу дитину. Так вчинять багато батьків. Учителька на зборах сказала батькам, що в цей період не даватиме новий матеріал. Кому тестування, а кому – суцільна морока. Вважаю це повним порушенням права дитини на освіту, яке гарантоване державою. У Нідерландах під час таких ситуацій батьки виходять на масові мітинги – у нас же подібна практика призупинення навчання стала нормою. Тож реформа в освіті вже давно перезріла", – розповів ТСН.ua батько першокласниці Олександр із Києва.

Тим часом в Україні запроваджують ЗНО для магістратури.

Повʼязані теми:

Наступна публікація