Батьки у відчаї: у Борисполі півсотні дітей може залишитись без освіти

Батьки у відчаї: у Борисполі півсотні дітей може залишитись без освіти

Фото: УНІАН

У школі нарікають на відсутність місць.

У Борисполі 56 дітей можуть залишитись без освіти, бо в школу, куди батьки подали документи, їх не прийняли, йдеться в сюжеті ТСН.19:30

Директор це пояснює відсутністю додаткових місць. Натомість батьки наполягають - у них є право, гарантоване наказом Міносвіти на першочергове зарахування.

З понад ста поданих заяв в школу зарахували лише 50. Решті відмовили. Основна причина - немає місць.

В Борисполі 56 першокласників можуть залишитись без освіти

В Борисполі 56 першокласників можуть залишитись без освіти

Батько одного з дітей Микола Трояник розповів, що відмову прислали на пошту, де вказали що вони не підтвердили місце проживання на цій території, хоча, за словами Трояника, вони надавали акт обстеження побутових умов.

Вихід з ситуації шукають в місцевому управлінні освіти. Батькам розповідають, пропонували директору ліцею відкрити додатковий третій клас. А старших перевести в другу зміну. 

Ще один варіант - інша школа - №7. Єдина неукомплектована і на околиці міста. Щоб дістатись до неї, потрібно подолати залізничний перехід. А помістити вона може лише 30 дітей. Однак, батьків такий вихід з ситуації не задовільняє.. Наполягає на своєму і директор ліцею Лариса Власенко. Взяти більше діток, ніж дозволяє навчальний заклад, каже, не може. Нинішнє приміщення ліцею - це колишній дитсадок.

Куди розподілять дітей, поки не знають ні батьки, ні чиновники. До згоди сторони так і не дійшли.

Маріам Оганнисян, Андрій Поставець ТСН, 1+1.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація