"Батьківщина та БПП - партії вбивць моєї доньки". Батько Катерини Гандзюк виступив на засіданні ТСК

"Батьківщина та БПП - партії вбивць моєї доньки". Батько Катерини Гандзюк виступив на засіданні ТСК

Фото: УНІАН

Батько вбитої активістки Катерини Гандзюк розкритикував хід слідства щодо вбивств активістів.

Батько херсонської активістки Катерини Гандзюк звинуватив партійця "Батьківщини" Владислава Мангера та партійця Блоку Петра Порошенка Андрія Гордєєва у змові з вбивцею його доньки.

Про це Віктор Гандзюк розповів 28 січня під час засідання Тимчасової слідчої комісії розслідування вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших активістів.

Гандзюк переконаний, що в МВС знали замовників вбивства ще від самого початку.

"Зараз офіційно оголошено в розшук підозрюваного в організації вбивства кримінального авторитета Москала, який пішов на це вбивство не просто так, який пішов на це вбивство не з вулиці. Він пішов на це з будівлі Херсонської обласної державної адміністрації, де тісно співпрацював з конкретними людьми, для яких виконував конкретні завдання", - сказав Гандзюк та додав, що підозрюваний в організації вбивства Катерини співпрацює з головою Херсонської облради, партійцем "Батьківщини" Владиславом Мангером, партійцем Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим, заступником Гордєєва - Євгеном Рищуком.

Батько вбитої активістки вважає, що "ці люди назавжди скомпроментовані та мають зникнути з політичного горизонту".

"Для мене тепер партія Батьківщина - це партія вбивць моєї доньки. Для мене тепер Блок Петра Порошенка - це партія вбивць моєї доньки", - заявив він.

Однак Гандзюк запевнив, сподівається на покарання замовників, організаторів та виконавців вбивства.

Нагадаємо, 31 липня у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла.

Катерина Гандзюк від отриманих опіків померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що слідство Національної поліції щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк незабаром буде завершене і справу передадуть до суду. Наразі у цій справі затримано п’ятьох підозрюваних - організатора злочину та безпосередніх виконавців.  

Генпрокурор Луценко раніше повідомляв, що у справі вбивства Катерини Гандзюк вручили підозру Олексію Левіну на прізвисько "Москаль-молодший". Левін був засуджений за організацію вбивств та розбійних нападів у Херсонській області на водіїв на автомагістралях. Загалом він скоїв 15 вбивств. "Москаль-молодший" достроково вийшов з місць позбавлення волі, скориставшись "законом Савченко".

Луценко зазначив, що громадянин Левін покинув Україну в день перших затримань у справі Гандзюк. 

Вбивство Гандзюк: слідство встановило ім'я замовника

Вбивство Гандзюк: слідство встановило ім'я замовника

Повʼязані теми:

Наступна публікація