Бердичів на межі екологічної катастрофи через брудну воду Вибори

Бердичів на межі екологічної катастрофи через брудну воду

Бердичів та Бердичівський район страждає від катастрофічно брудної води.

З кранів містян тече вода поганої якості — показники хімічної та бактеріологічної забрудненості сильно перевищують норму. Зношені водогони постійно проривають.

Дане питання піднімалося на круглому столі, який влаштував кандидат у народні депутати від 63 виборчого округу Віктор Вишньов.

На захід прийшли представники органів місцевого самоврядування, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства юстиції, громадських організацій, журналісти та активісти, а кандидат виступив модератором.

Основною проблемою є забруднення річки та ґрунтових вод, бо в місті немає комунальних очисних споруд. Ті, які існували, закрила Держекоінспекція через аварійність, а відновлювати коштів немає.

Віктор Вишньов наполягає, що підхід до проблеми має бути комплексними й починатися з діалогу.

"Я вважаю, що на сьогодні все населення Бердичева і Бердичівського району має об’єднатися і разом допомагати розв’язати це питання. Ми маємо сісти за єдиний стіл переговорів. Міська влада, районна влада, представники у Верховній Раді. Ми не розв’яжемо це питання без залучення бюджетних, донорських коштів, без державних програм. Це комплексна проблема, і якщо зараз не сядемо її розв’язувати спільно, тут буде екологічна катастрофа. Я пропоную запустити підписання колективного звернення до Кабінету міністрів, щоб він допоміг і з виділенням коштів, і з координацією діяльності як центральних та і місцевих органів влади", — сказав Віктор Вишньов.

Кандидат сподівається, що круглий стіл став першим кроком до подолання проблеми, бо її обговорили, і через кілька місяців можна зустрітися і продовжити з певними напрацюваннями.

Наступна публікація