Бердянський "Сафарі-парк" передав до ПАР п'ятьох левенят для відновлення популяції

Бердянський "Сафарі-парк" передав до ПАР п'ятьох левенят для відновлення популяції

Звірі з України житимуть в найкращих природних умовах.

Леви з Бердянська переїжджають до рідної Південної Африки. Сьогодні проводжали п’ятьох маленьких левеняток. Так українці вирішили допомогти африканським волонтерам, вони занепокоєні зниженням популяції цих хижаків і просять підтримки у європейців, йдеться в ТСН.19.30. 

П'ятірка левенят народилась у Бердянському Сафарі-парку близько року тому. Усі були справжніми улюбленцями відвідувачів. Руда, Буба, Красуня, Белла та єдиний хлопець – Хіч. Саме він найбільше сподобався африканським волонтерам. "Хлопець дуже гарний, в нього вже чудова грива. Але насправді мені його дуже шкода: він один серед одразу чотирьох жінок, які постійно щось теревенять . Це дуже важко", - жартує волонтер. 

У це важко повірити, але через численні епідемії та браконьєрів котячих у південній Африці поменшало настільки, що волонтери змушені звертатись до найкращих зоопарків Європи з проханням про допомогу. Присягаються – звірі з України житимуть в найкращих природних умовах. "Вони мешкатимуть в горах, електрика тільки від сонячних батарей, вода з грунту – умови максимально наближені до природних. Єдине, що їжею їх будуть забезпечувати, бо це вже  не дикі леви, вони звикли, що саме людина їх годує. У них буде окрема територія. Жодних кліток – електропастух та сітка", - обіцяють волонтери.

Повернення на батьківщину: леви з Бердянська переїжджають до Африки

Повернення на батьківщину: леви з Бердянська переїжджають до Африки

З Бердянська леви вирушать до Самбора. Звідти – на Стамбул, потім – переліт до Йоханесбурга, а далі вже – до постійного місця проживання. Найважче з левенятками прощатись доглядачам, адже хлопці були малечі за батьків майже від народження. Їм важко знаходити слова. "Годую їх, молочко з м'ясом даю, гладжу, лащусь ... Дуже такі вони, як дітки, як друзі. Навіть важко їх назвати тваринами - друзі, просто друзі", - каже доглядач Наташа. 

Але усі розуміють – в Африці цим левам справді буде краще. "Клітку, вольєр, яку б я не побудував - золоту з діамантами, та що завгодно -  все рівно для них це буде клітка. Але тут територія буде щонайменше 2 гектари, а потім будуть сотні тисяч гектарів", - каже директор парку. 

Бердянські леви так сподобалися африканцям, що згодом звідси до ПАР вирушать ще шестеро маленьких левенят. Тут сподіваються – завдяки здоровим українським левам в Африці вдасться відновити справжнє лев'яче царство.

Повʼязані теми:

Наступна публікація