Без димових датчиків, сигналізації і пожежних виходів: ТСН перевірила житло у курортному Бердянську

Без димових датчиків, сигналізації і пожежних виходів: ТСН перевірила житло у курортному Бердянську

Фото: скриншот з відео

Після пожежі у "Токіо Стар" в Україні посилюють норми безпеки у готелях.

Після пожежі в одеському "Токіо Стар" в Україні посилюють норми безпеки у готелях. Наразі багато таких закладів і пансіонатів ігнорують усі заходи безпеки, пов’язані з дотриманням протипожежних нормативів. Утім, українці майже не звертають на це уваги. Про те, за що відповідають власники і що має бути в готелі, у сюжеті ТСН.19:30.

Журналісти ТСН вирішили перевірити місця, де живуть відпочивальники у курортному Бердянську.

Уже на під'їзді до Бердянської коси є безліч оголошень: відпочити біля моря тут запрошують практично в кожному будинку. Нашу увагу привернув пансіонат "Агарський мис". У ціну люкса тут входить вентилятор і два ліжка, але про безпеку не говорять.

У номері жодних димових датчиків чи бодай якихось ознак протипожежної сигналізації. Рятувальники кажуть, що заселення має починатися з інформації, куди бігти і що робити у випадку пожежі. Причому – під ваш власний підпис.

У кожному номері готелю має бути сигналізація, що реагує на дим та відкрите полум’я, кажуть рятувальники. Крім того, мають бути розміщені схеми евакуації, а також обладнане місце для куріння.

ТСН проінспектувала готелі курортного Бердянська щодо дотримання заходів безпеки

ТСН проінспектувала готелі курортного Бердянська щодо дотримання заходів безпеки

Пожежні гідранти, щити з баграми, лопатами та вогнегасниками, кілька пожежних виходів на кожному поверсі – це лише невелика частина того, що потрібно мати. У коридорі немає ані пожежних кранів, ані схеми евакуації. Хоча, якщо подумати, нащо вона взагалі потрібна. Пожежного виходу тут нема.

На Бердянській косі сотні готелів та баз відпочинку. За словами рятувальників, кожна третя взагалі не має права працювати. Зовсім неважливо, коли вона збудована. Приписи пожежників ігнорують навіть заклади з високим рейтингом.

Пожежного щита і вогнегасників біля номерів ТСН не побачила навіть на одній з найкращих баз узбережжя. Рятувальники знають про порушення, але не мають права проводити перевірки, бо їхній плановий річний графік затверджує Мінекономрозвитку.

Власники готелів і баз відпочинку ставлять безпеку пожильців не на перше місце, кажуть рятувальники. Бізнесменам допомагає у цьому українське законодавство. Зокрема, мораторій на перевірки підприємців.

Кореспондент ТСН Яків Носков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація