"Без досягнень, але і без відвертих жахів". Міністр юстиції проінспектував в'язницю у Івано-Франківську

За його словами, про візит адміністрацію установи не попереджали.

У неділю, 9 лютого, міністр юстиції Денис Малюська провів раптову перевірку в установі виконання покарань №12 в Івано-Франківську. В’язниця, за його словами, має досить пристойний рівень як для установ, які йому довелось відвідувати.

Про результати аудиту міністр написав у своєму Facebook.

Малюська уточнив, що приїхав на перевірку "традиційно без попередження". За його словами, установа не має "фантастичних досягнень, але і без відвертих жахів". Стосовно харчування в'язнів, то голова міністерства уточнив, що воно присутнє, однак не є хорошим.

"Із негативу: відсутні змішувачі та шланги для душу, що потече з труби, за те і дякуватимуть. Контингент трохи специфічний: "довічники", жінки, чоловіки та діти під слідством. Традиційно надто багато тих, чиє перебування у СІЗО затягнулося (до 3 років)", - зазначив Малюська.

Очільник Міністерства юстиції розповів, що люди з довічним ув'язненням відбувають покарання у доволі пристойних умовах, вони активно користуються бібліотекою та тенісним столом. За його словами, "довічники" просять передбачити законом механізм заміни довічного позбавлення волі на обмежені строки покарання.

Малюська також зазначив, що під час його візиту "довічники" переглядали оголошення про продаж авто. Він уточнив, що не розуміє такого інтересу. "Саме цим займались двоє з них під час мого відвідування комп'ютерного класу", - написав він. 

Сьогодні перевірив Івано-Франківську установу виконання покарань #12. Як завжди, без попередження. Враження: досить...

Опубликовано Denis Malyuska Воскресенье, 9 февраля 2020 г.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Денис Малюська без попередження відвідав СІЗО в Одесі. За словами Малюськи, умови, в яких проживають та працюють працівники СІЗО, не набагато кращі за умови ув’язнених. Окрім того, у СІЗО не вирішена проблема наркозалежних осіб.  

Міністр юстиції Денис Малюська несподівано відвідав СІЗО в Одесі

Міністр юстиції Денис Малюська несподівано відвідав СІЗО в Одесі

Повʼязані теми:

Наступна публікація