Без масового відліку часу, але з вуличними музикантами і своєю іжею: як у Києві на Софії зустріли Новий рік

Без масового відліку часу, але з вуличними музикантами і своєю іжею: як у Києві на Софії зустріли Новий рік

Фото: УНІАН

Опівночі те, що новий рік вже настав, на Софійській площі зрозуміли одразу не усі — традиційного масового відліку часу не було.

Зустрічати новий 2021 рік нам довелося в умовах пандемії і карантинних обмежень. У Дніпрі вирішили не продовжувати роботу громадського транспорту і заборонили ярмарки, а у Львові туристів розігнала злива. А от у Києві на Софійській площі, де розташована головна ялинка, ще увечері було небагато людей, а от ближче до опівночі пройти і проїхати через натовп було неможливо.

Про те, як святкували у столиці — йдеться в сюжеті ТСН.19:30

За 10 хвилин до Нового року на Софійській площі і вулицях довкола натовпи людей і скупчення автомобілів. Пасажири вибігали з таксі просто серед дороги і поспішали до ялинки.

Ще за кілька годин до опівночі площа була незвично вільною — через карантин тут скасували концерти, фудкорти, частину розваг, тож і гостей було набагато менше, аніж у попередні роки.

Утім опівночі пробратися до ялинки або пам'ятника Хмельницькому було вже неможливо. Хтось відійшов подалі, щоби усе бачити. А хтось зупинив свій транспорт і видерся на дах.

Опівночі те, що новий рік вже настав, на Софійській площі не усі зрозуміли одразу — традиційного масового відліку часу не було. Лише коли із гучномовців заграв світовий новорічний хіт, а у небо полетіли салюти — натовп почав верещати.

Олександр зустрів 2021-ий за кермом. Він просто не встиг доїхати додому, однак і не засмутився. Зі своєю ялинкою на борту і подарунками — кабріолет Араза та Орхана у заторі привернув чи не найбільше уваги.

Те, що цьогоріч не було яток із їжею, деяких засмутило, але не зупинило — прийшли зі своїми наїдками. Повз застілля мчали ті, хто у новий рік вирішив "вбігти" — у яскравих костюмах і гірляндах.

Відсутність сцени і концерту компенсували вуличні музики. У сусідньому районі теж був концерт — сольний, для патрульних.

Після опівночі хоч і дорога на Софійській площі стає проїзною, натовп не квапився йти. Запалювали піротехніку, вітали телефоном рідних і наживо — усіх, хто навколо.

Карантинне свято: як у Києві зустріли Новий 2021 рік

Карантинне свято: як у Києві зустріли Новий 2021 рік

Повʼязані теми:

Наступна публікація