Без українців і їм подібних: у Польщі вибухнув скандал через оголошення про роботу

Без українців і їм подібних: у Польщі вибухнув скандал через оголошення про роботу

Фото: bigseventravel.com

Ресторан не хотів брати на роботу кухарів із України.

Ресторан у Ґдині оскандалився через розміщене в інтернеті оголошення щодо роботи. У ньому містилася засторога про те, що заклад відмовляється брати у штат вихідців із України.

Поширене в соцмережах оголошення попереджало, що заклад шукає кухарів, але zero Ukraińców czy innych podobnych – "нуль українців чи інших подібних". Негативний розголос призвів до того, що ситуацією зацікавився польський центр відстеження расистської і ксенофобської поведінки. Його представник Конрад Дульковський анонсував звернення до прокуратури щодо злочину – публічного розпалювання ненависті на національному ґрунті. Також рестораном може зацікавитися польська інспекція праці.

Представник власника ресторану адвокат Лукаш Ковальський оприлюднив заяву, з якої випливає, що скандальне оголошення є виявом необдуманого рішення лише однієї людини та було розкритиковане справедливо. "Ми переконані, що автор оголошення також оприлюднить відповідне вибачення", - заявив юрист і додав, що ситуація викликала хвилю ненависті, спрямованої проти працівників і власників ресторану, включно із погрозами спалити заклад.

Нагадаємо, цьогоріч на підприємстві неподалік міста Новий Томишль помер 36-річний українець. Чоловік знепритомнів на робочому місці. Утім, власниця підприємства заборонила викликати лікарів. Тіло Василя наступного дня знайшли майже за 130 кілометрів від його місця роботи – в лісосмузі. Власницю підприємства заарештували.

У Івано-Франківську на мітингу політичної партії пролунали відверто ксенофобські гасла

У Івано-Франківську на мітингу політичної партії пролунали відверто ксенофобські гасла

Повʼязані теми:

Наступна публікація