Били вікна і хотіли виселити з села: Омбудсмен вимагає розслідувати конфлікт з ромами у Харківській області

Били вікна і хотіли виселити з села: Омбудсмен вимагає розслідувати конфлікт з ромами у Харківській області

Фото: Нацполіція у Харківській області

Місцеві мешканці вимагали виселити ромів з території села.

Омбудсменка Людмила Денисова звернулася до правоохоронців з вимогою детально розслідувати інцидент конфлікту у селі Андріївка Харківської області. Місцеві мешканці вимагали виселити ромів з території села.

Про це йдеться в публікації на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини.

"Уповноважений висловлює занепокоєння випадком, що мав місце 29 серпня в селі Андріївка, що на Харківщині. Мешканці села вийшли на акцію протесту з вимогою виселити ромів із населеного пункту. За інформацією ЗМІ, згодом учасники акції вирушили до будинку, де проживають роми, та намагалися ввірватися на подвір'я. У вікна будинку кидали яйця та каміння. Одне з вікон розбили. Працівникам поліції довелося евакуювати родину ромів", - говориться в повідомленні.

Уповноважена звернулася до правоохоронних органів України і закликала вжити всі можливі заходи з метою належного розслідування вчиненого правопорушення та запобігання насильству, вчиненому на ґрунті ненависті.

В поліції Харківської області заявили, що виділені додаткові сили для посилення охорони публічного порядку та стабілізації ситуації.

"Співробітники полку поліції особливого призначення цілодобово протягом місяця слідкуватимуть за правопорядком в селищі", - повідомили в поліції Харківщини.

Нагадаємо, що у Великобагачанському районі Полтавській області розслідують шокуючий випадок жорстокості. Там двоє чоловіків катували 57-річну жінку: били, топили та змусили копати собі могилу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація