Понад 30 тисяч штрафів за порушення ПДР та початок курсування поїздів: як Україна пережила перший день літа

Понад 30 тисяч штрафів за порушення ПДР та початок курсування поїздів: як Україна пережила перший день літа

Фото: УНІАН

В Україні запрацювали спортзали, відновилося міжобласне сполучення та почали масово штрафувати водіїв за перевищення швидкості.

1 червня в Україні набрала чинності низка нововведень. Зокрема, запрацювала система автофіксації порушень правил дорожнього руху, а також відбулися деякі пом'якшення карантину.

Розповідаємо, як українці пережили перший день червня.

Штрафи за порушення ПДР

1 червня о 00:01 запрацювали перші 50 систем автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР. За перші 8 хвилин роботи у Києві камери зафіксували 262 випадки перевищення швидкості. 

Як зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, за перші 17 годин роботи системи автофіксації порушень ПДР у Києві зафіксовано понад 35 тисяч подій.

За його словами, "лідерами перегонів" є Mercedes, що рухався містом зі швидкістю 208 км/год та BMW, що проїхав 3 камери поспіль зі швидкістю 200 км/год. Водій останньої автівки отримає 3 штрафи.

Фото: ТСН.ua

Порушники отримуватимуть так звані "листи щастя" Укрпоштою. Також штраф обіцяють надсилати у електронний кабінет водія, а згодом і в застосунок "Дія". Перші 10 днів його можна сплатити з 50-відсотковою знижкою. 

Київські патрульні оприлюднили перелік адрес, за якими у Києві встановлені камери автофіксації порушень.

В подальшому передбачається, що відеокамери будуть встановлюватися у всій Україні - на автомагістралях за рахунок держави, в містах і ОТГ за рахунок місцевих бюджетів. Цього року система буде фіксувати проїзд на заборонний сигнал, порушення правил зупинки, стоянки, а також їзда смугою громадського транспорту, тротуарів або виїзд на смугу зустрічного руху.

Відновлення пасажирських перевезень

Від 1 червня "Укрзалізниця" відновила залізничні пасажирські перевезення Україною. Перший потяг відправився зі станції "Київ-Пасажирський" до Костянтинівки.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, понад 40 поїздів далекого спрямування та 214 приміських поїздів вирушають від понеділка і їхній список поповнюватиметься й надалі.

Спортзали та фітнесклуби

Від 1 червня в Україні дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Міністерство охорони здоров'я розробило правила щодо роботи та відвідування таких закладів під час карантину. З основних, це - термоскринінг при вході, обмежене відвідування, використання засобів індивідуального захисту. Втім, МОЗ поки заборонило роботу СПА-зон та масажів, а також використання багаторазових рушників. Також у відомстві рекомендують, щоб у приміщенні перебувала 1 особа на 10 кв.м. і не більше 10 людей у групі.

В Україні запрацювали спортзали та басейни: чи надійно захищені люди, які хочуть бути у формі

В Україні запрацювали спортзали та басейни: чи надійно захищені люди, які хочуть бути у формі

Робота "Нової Пошти"

Компанія "Нова Пошта" повідомила, що від 1 червня 2020 року відновлює стандартні умови послуги зберігання посилок. Таким чином, як і раніше, посилки будуть безкоштовно зберігатися 7 календарних днів, а на восьмий день почне нараховуватися плата.

Пандемія коронавірусу

Водночас, в Україні триває епідемія коронавірусу. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на кілька сотень. Станом на 1 червня МОЗ звітувало про 340 нових випадків, 10 смертей та 152 пацієнти, які за добу одужали. Загалом в Україні виявили 24 012 випадки коронавірусу. Від початку пандемії померли 718 людей. Кількість одужалих сягнула вже 9690.

Повʼязані теми:

Наступна публікація